Maak hier online je afspraak
Botox fabels- 5 onjuistheden over Botox

Botox fabels: 5 onjuistheden over Botox

Fabel 1: Botox is permanent

In tegenstelling tot wat er wel eens geclaimd wordt, is Botox niet permanent. Dit houdt in dat Botox uiteindelijk volledig wordt afgebroken en het effect dus altijd tijdelijk is. Hoe lang je plezier hebt van Botox is afhankelijk van een heleboel factoren. Gemiddeld blijft Botox na de eerste behandelingen drie tot vier maanden zitten. Laat je je rimpels echter al langere tijd regelmatig behandelen met Botox, dan kan het goed zijn dat je één keer in de zes maanden terug moet voor een herhaalbehandeling. Per gebied verschilt het ook hoe lang Botox zijn werk blijft doen. Zo is Botox in de kraaienpootjes over het algemeen sneller uitgewerkt, terwijl Botox in de oksels veel langer effectief blijft.

 

Fabel 2: Van Botox krijg je een emotieloos gezicht

Hier zijn de meeste cliënten bang voor: een gezicht zonder uitdrukking. Bij de gevallen waar dit voorkomt is er echter sprake van overmatig gebruik van Botox. In dit geval wordt er teveel Botox geïnjecteerd waardoor het behandelde gebied niet meer te bewegen is. Het mogelijke gevolg is dat gezichtsuitdrukkingen niet meer te herkennen zijn. Wanneer je je laat behandelen door een gespecialiseerde arts met veel ervaring zal het resultaat van een Botox behandeling echter natuurlijk zijn. Alleen de nodige gebieden zullen behandeld worden met Botox waardoor de spieren die de algehele gezichtsuitdrukkingen veroorzaken nog gewoon hun werk kunnen doen.

 

Fabel 3: Botox wordt alleen voor cosmetische ingrepen gebruikt

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt Botox niet alleen voor cosmetische ingrepen gebruikt. Met cosmetische ingrepen bedoel ik de ingrepen die gedaan worden om een bepaalde uiterlijke schoonheid te realiseren, zoals het verminderen van rimpels. Maar, wat veel mensen niet weten, is dat Botox ook gebruikt wordt voor medische problemen. Voorbeelden hiervan zijn Botox behandeling tegen migraine of Botox tegen tandenknarsen. Maar niet alleen dat. Botox werkt bijvoorbeeld ook heel goed tegen overmatig zweten.

 

Fabel 4: Botox gaat alle rimpels tegen

Botox wordt niet gebruikt om alle rimpels te behandelen, maar is alleen effectief voor dynamische rimpels. Dit zijn de rimpels waar beweging in zit, bijvoorbeeld door emotie. Denk hierbij aan een fronsrimpel door het fronsen, of kraaienpootjes door het lachen. Het is dan ook een fabel dat Botox gebruikt wordt voor bijvoorbeeld het opvullen van de lippen. Voor de rimpels die volume nodig hebben en dus opgevuld moeten worden, wordt een filler in plaats van Botox gebruikt.

 

Fabel 5: Botox is gevaarlijk

Botox is een neurologisch eiwit waarmee de signaaloverdracht van de zenuw naar de spier tijdelijk stilgelegd wordt. Je kunt dus zeker stellen dat Botox een enorm krachtig ‘gif’ is. Maar, dit klinkt gevaarlijker dan het is. Botox wordt al sinds 1987 veilig en effectief gebruikt voor cosmetische doeleinden. Natuurlijk kan het voorkomen dat er vervelende bijwerkingen ontstaan, zoals een hangend voorhoofd wanneer er teveel Botox in het voorhoofd geïnjecteerd wordt. Maar buiten dat dit vervelend is, is Botox niet gevaarlijk en verdwijnt het na een aantal maanden vanzelf weer.

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Delen op: