Maak hier online je afspraak

Botox tandenknarsen

Botox tegen tandenknarsen

Veel mensen denken dat Botox alleen bedoeld is voor het behandelen van rimpels. Toch wordt het ook voor andere doeleinden gebruikt die wellicht minder voor de hand liggen. Wanneer je veel tandenknarst, of last hebt van kaakklemmen bijvoorbeeld in je slaap, kan Botox ook een uitkomst bieden. Mensen die tandenknarsen doet dit vaak onbewust. Er zijn bitjes die de tanden hiervoor moet beschermen, maar ook deze worden vaak kapot gebeten. Door een spier bij de kaken te behandelen met Botox, wordt het tandenknarsen/kaakklemmen verholpen door de oorzaak aan te pakken.

Gummy smile

Tandenknarsen verhelpen met Botox

Bij een behandeling tegen tandenknarsen of kaakklemmen wordt er gebruik gemaakt van Botox of Azzalure. Dit wordt aangebracht bij spieren in de kaak, die het knarsen veroorzaken. Door de Botox bij de kaak aan te brengen met een naaldje zal de overmatige kracht van de kaak afnemen, waardoor de ‘druk’ verdwijnt en het tandenknarsen verholpen wordt.

Resultaat van Botox tegen tandenknarsen

Het duurt ongeveer een week voordat Botox goed in de spieren is getrokken en zijn werk gaat doen. Je zult merken dat je geleidelijk minder kracht gaat zetten met je kaken en het tandenknarsen/kaakklemmen vanzelf ophoudt. Uiteraard kun je gewoon nog normaal kauwen: alleen het overmatige kracht zetten wordt verholpen. De Botox blijft ongeveer 3 tot 6 maanden zijn werk doen. Wanneer je merkt dat de kracht in de kaken weer toeneemt kun je de behandeling probleemloos laten herhalen.

Kosten Botox tegen tandenknarsen

Voor iedere behandeling vindt er altijd een gratis en vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult wordt uitvoerig besproken wat de beste oplossing is voor het desbetreffende probleem. Op dat moment wordt pas zeker wat de passende behandeling en de daarbij behorende kosten zijn. De prijzen die hier vermeld worden dienen dan ook altijd ter indicatie. Voor een Botox behandeling tegen tandenknarsen/kaakklemmen wordt uitgegaan van een prijs van 250 euro. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult wordt uitvoerig besproken wat de beste oplossing is voor het gewenste resultaat. Op dat moment wordt pas zeker wat de passende behandeling en de daarbij behorende kosten zijn. De prijzen die hier vermeld worden dienen dan ook altijd ter indicatie. Voor een Botox behandeling tegen het tandenknarsen/kaakklemmen wordt uitgegaan van een prijs van 250 euro.

Botox

tegen tandenknarsen
250,- Per behandeling
  • Gratis en vrijblijvend consult
  • A-merk Azzalure (Botox)
  • Natuurlijk resultaat

Kan ik mijn mond nog wel goed bewegen na de behandeling?

Sommige cliënten zijn bang dat ze na de botox behandeling tegen tandenknarsen hun kaken niet goed meer kunnen bewegen. Dit is niet nodig. Indien je je laat behandelen door een kundige arts die de juiste hoeveelheid Botox gebruikt, ben je in goede handen. Daarnaast wordt alleen de overactieve kaakspier behandeld, die het tandenknarsen daadwerkelijk veroorzaakt.

Hoe vaak moet ik de behandeling herhalen?

Begin je net met de behandeling tegen tandenknarsen, zul je waarschijnlijk de behandeling na vier maanden moeten herhalen. Ben je een aantal keer behandeld, is het voldoende om twee keer in het jaar terug te komen. Het is daarnaast ook heel waarschijnlijk dat het tandenknarsen minder wordt, omdat je door de Botox gaat verleren om de overactieve kaakspier zo erg te gebruiken. Hierdoor heb je nog langer plezier van het resultaat.