Maak hier online je afspraak
Alluzience Vegan Botox - Arthur Ludlage

Alluzience: de eerste gebruiksklare en ‘vegan’ Botuline Toxine

Alluzience: het nieuwe Botuline Toxine

Galderma heeft een nieuw type Botuline Toxine geïntroduceerd. Naast het ‘normale’ Botuline Toxine Azzalure is er nu: Alluzience. Een bijzondere innovatie, omdat het een nieuw type ‘Botox’ is dan dat we gewend zijn. Waar Azzalure en Botox nu namelijk bestaan uit een poeder, wat door de betreffende cosmetisch arts nog aangemaakt moet worden om te kunnen injecteren bij een cliënt, wordt Alluzience al vloeibaar aangeleverd. Hierdoor is het direct gebruiksklaar. Daarnaast zitten er in Alluzience geen dierlijke of menselijke eiwitten, waardoor het ook ‘vegan’ Botuline Toxine wordt genoemd.

Verschil tussen Alluzience en Azzalure/Botox

Het grootste verschil tussen Alluzience en Azzalure/Botox, is de vorm. Waar Azzalure en Botox in poedervorm worden aangeleverd, is Alluzience het eerste ‘Liquid Toxin’. Doordat de stof vloeibaar is, hoeft het niet meer bereid te worden en is het direct gebruiksklaar. Dit is voor de arts zeer gunstig. Niet alleen omdat het minder tijd kost om het product klaar te maken, maar ook omdat de sterkte constant is. De cliënt heeft hier ook profijt van: de sterkte (en dus de werking) is niet afhankelijk van de cosmetisch arts, waardoor je meer garantie hebt op een zichtbaar en langdurig resultaat. Maar Alluzience kent meer verschillen en voordelen!

Voordelen van Alluzience

Alluzience en Azzalure zijn allebei Botuline Toxines (in de volksmond vaak ‘Botox’ genoemd). Beiden zijn dan ook bedoeld om expressierimpels, zoals de fronsrimpel en kraaienpootjes, te verminderen. Echter heeft Alluzience verschillende voordelen voor arts én cliënt:

  • Direct te gebruiken: doordat Alluzience vloeibaar wordt aangeleverd, is het direct klaar voor gebruik.
  • Constante sterkte: er is geen handmatige handeling meer nodig door een arts, die voorheen de poedervorm moest reconstitueren. Hierdoor is er minder kans op doseringsfouten en is de sterkte van Alluzience constant.
  • Lang houdbaar: Alluzience kan tot een jaar in de koelkast bewaard worden. Bij de ‘normale’ Azzalure en Botox is dit, zodra het gereconstitueerd is, slechts 24 uur.
  • Vegan: in Alluzience worden geen dierlijke of menselijke eiwitten (lactose) gebruikt. Daarom wordt deze vorm van Botuline Toxine ook wel ‘vegan’ genoemd.
  • Snellere werking: het effect van Alluzience begint al binnen 24 uur en is na 2 tot 3 dagen optimaal. Bij ‘normale’ Azzalure en Botox kan dit een aantal dagen langer duren.
  • Langere werking: aanzienlijke verbetering is tot 6 maanden zichtbaar. Bij ‘normale’ Azzalure en Botox kan dit iets korter zijn, al is dit ook afhankelijk van andere factoren zoals het behandelde gebied, de huidstructuur en de herhaalfrequentie.

Botox vegan

Botuline Toxines (zoals Azzalure, Botox en Bocouture) bevatten een eiwit dat in staat is de werking van de spieren tijdelijk te verminderen. Daarom wordt het al jarenlang succesvol gebruikt tegen rimpels, zoals de voorhoofdrimpels en bunny lines. Deze merken van Botuline Toxines bevatten lactose of serumalbumine, dierlijke en menselijke eiwitten. Botox was tot nu daarom niet vegan. Alluzience is echter de eerste ‘vegan’ Botox variant en bevat geen vormen van menselijke of dierlijke eiwitten. Hierdoor is de kans op allergische of immuunreacties kleiner.

Botox prijzen

De prijsverschillen van Botox zijn gigantisch. Maar vergeet nooit: goedkoop is duurkoop. Zeker als het gaat om Botuline Toxine. Bij een Botuline Toxine moet de arts namelijk zelf de samenstelling bepalen, voordat het daadwerkelijk geïnjecteerd wordt bij het behandelde gebied. Zijn de prijzen van Botox behandelingen laag, is de kans groot dat de samenstelling zo gemaakt is dat de werking van de Botox minder goed is. Uiteindelijk profiteer je korter van het resultaat, waardoor je alsnog eerder terug moet voor een herhaalbehandeling. Bij Alluzience werkt dit anders: deze vorm van Botuline Toxine wordt al gebruiksklaar aangeleverd, waardoor de samenstelling (en dus de werking) altijd constant is. Hoe dan ook geldt: doe bij het kiezen van een cosmetische kliniek en een behandeling altijd goed research naar de behandelend arts en ervaringen van anderen.

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Fillers wallen

Wallen, donkere kringen, ingevallen slapen of zakjes onder de ogen: allemaal zorgen ze voor een vermoeide uitstraling. De een heeft er wat meer last van

Lees verder »

Delen op: