Maak hier online je afspraak

Botox tegen migraine

Migraine verhelpen met Botox

Wie dacht dat Botox alleen gebruikt wordt voor rimpels, heeft het mis. Botox wordt namelijk ook al jarenlang succesvol gebruikt om migraine als gevolg van spanningshoofdpijn te verhelpen. Bij de oorzaak van deze hoofdpijn spelen meerdere factoren een rol. Eén van de mogelijke oorzaken is van hoofdpijn is het samentrekken van spieren. Met Botox kan de spanning van deze spieren afgehaald worden, waardoor de migraine verdwijnt.
Gummy smile

De behandeling tegen migraine

Bij een behandeling tegen migraine wordt er gebruik gemaakt van Azzalure (Botox). Dit wordt aangebracht bij de spieren die in de meeste gevallen de hoofdpijn veroorzaken. Door de Botox zullen de spieren zich niet meer extreem samentrekken, waardoor het mogelijk is dat de hoofdpijn wegblijft. De behandeling neemt ongeveer een kwartier tot twintig minuten in beslag. Meestal wordt gestart met een standaard behandeling maar deze kan ook gepersonaliseerd worden per cliënt. Dit is onder meer afhankelijk van de plek waar de spanningshoofdpijn zit. Zelfs de nekspieren zouden behandeld kunnen worden.

Het resultaat en nazorg

Het duurt enkele dagen voordat Botox goed in de spieren is getrokken en zijn werk gaat doen. Of de Botox echt werkt, merk je natuurlijk pas wanneer de hoofdpijn uitblijft. Wanneer je er zeer geregeld last van hebt, kan dit al zeer snel na de behandeling zijn. Na de behandeling tegen migraine mag je dezelfde dag niet sporten, zwaar tillen of in het behandelde gebied wrijven. Het is aan te raden het eerste uur na behandeling de bewuste spieren juist een paar keer te gebruiken zodat de Botox goed op de juiste plek van de spier kan gaan werken.

Kosten Botox tegen migraine

Omdat iedere wens anders is, is iedere oplossing dat ook. Daarom vindt er voorafgaand aan een behandeling altijd een consult plaats. Tijdens dit gratis en vrijblijvend consult wordt uitvoerig besproken wat de beste oplossing is voor het gewenste resultaat. Op dat moment wordt pas zeker wat de passende behandeling en de daarbij behorende kosten zijn. De prijzen die hier vermeld worden dienen dan ook altijd ter indicatie. Voor een Botox tegen migraine wordt uitgegaan van een prijs van 250 euro.

Migraine

verminderen met Botox
250,- Per behandeling
  • Gratis en vrijblijvend consult
  • A-merk Azzalure (Botox)
  • Natuurlijk resultaat

Werkt de behandeling bij alle soorten migraine?

Migraine kent veel verschillende vormen. Er wordt van migraine gesproken, wanneer een normale pijnmedicatie (zoals een paracetamol) niet helpt. Bij migraine die wordt veroorzaakt door spierspanningen, is het belangrijke symptoom de hoofdpijn zelf. Deze is dan ook te verhelpen door de behandeling. Bij andere vormen van migraine, zoals intolerantie voor licht en geluid, aura vorming of misselijkheid, zal deze behandeling niet werken.

Komt de hoofdpijn weer net zo erg (of erger) terug?

Nee, de hoofdpijn zal waarschijnlijk zelfs in mindere vorm terugkomen. Dit komt doordat de Botox de spanning spieren tijdelijk ‘uitschakelt’, waardoor je kunt verleren de spieren zelf te gebruiken. De kans dat de hoofdpijn na een behandeling net zo erg terugkomt is daarom ook klein. Tijdens een consult zal dit met drs. Arthur Ludlage besproken worden.