Maak hier online je afspraak

Botox behandelingen

Rimpels behandelen met Botox

Lachen, fronsen, verbaasd kijken… Het zijn allemaal vormen van expressie waarbij spieren in het gezicht zich aanspannen en lijntjes ontstaan. Door de elasticiteit van de huid verdwijnen deze lijntjes vanzelf weer zodra we ons gezicht ontspannen. Maar naarmate we ouder worden, neemt de elasticiteit van onze huid af. Hierdoor blijven lijntjes zichtbaar, ook in ontspannen toestand. Deze zichtbare lijntjes en rimpels worden vaak als storend ervaren, omdat ze bepaalde emoties benadrukken. Zo wordt de fronsrimpel bijvoorbeeld geassocieerd met boos kijken. Wanneer je je stoort aan deze expressierimpels omdat ze invloed hebben op je uitstraling, is het mogelijk deze rimpels te behandelen met Botox of Azzalure. Dit Botuline Toxine zorgt ervoor dat de gezichtsspieren zich ontspannen en de huid weer glad wordt.
Botox behandeling

Alle Botox behandelingen

De werking van Botox

Botox en Azzalure zijn vormen van Botuline Toxine. Dat is een eiwit dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren blokkeert. Botox zorgt er dus voor dat de spieren die expressierimpels veroorzaken, zich gaan ontspannen. Wanneer je je rimpels laat behandelen met Botox, is het dus niet of bijna niet meer mogelijk deze spieren te gebruiken. De oorzaak van de rimpel wordt namelijk aangepakt, waardoor de huid weer glad wordt en de rimpel verdwijnt. Maar Botox is niet alleen een oplossing bij expressierimpels. Bij overmatig zweten wordt het namelijk ook in de oksels gespoten om de productie in zweetkliertjes te verminderen. Maar ook bij tandenknarsen en migraine zorgt Botox voor het afnemen van de spanningen die deze ongemakken veroorzaken.

Het effect van Botox

Bij een Botox behandeling is het goed om te weten dat het effect niet direct merkbaar is en het resultaat tijdelijk is. Na een Botox behandeling duurt het namelijk ongeveer 1 tot 2 weken voordat het optimale effect merkbaar is. De spierkracht is dan afgenomen en de rimpels zijn sterk verminderd of zelfs helemaal verdwenen. Vanaf dat moment neemt heel geleidelijk, beetje bij beetje, de spierkracht weer toe. Na ongeveer 3 tot 6 maanden merk je dat je de spieren weer kunt gebruiken en ook de lijntjes of rimpels weer zichtbaar worden. Hoe lang je exact kunt genieten van het resultaat hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, het behandelde gebied, de kwaliteit van de Botox of Azzalure en je genen. Benieuwd wat voor resultaat je kunt verwachten? Bij Arthur Ludlage Cosmetische Kliniek wordt je hier altijd goed over geïnformeerd.

Botox en filler behandelingen bij Arthur Ludlage Cosmetische Kliniek

“Al 20 jaar lang werk ik als cosmetisch arts en ben ik internationaal trainer voor andere artsen.”

Arthur Ludlage, Cosmetisch arts KNMG, werkt al 20 jaar lang als cosmetisch arts en richt zich dag in dag uit op zijn passie: Botox en fillers. “Ik neem de tijd voor mijn cliënten en geef hierbij een eerlijk advies over de mogelijkheden en het te verwachten resultaat. Want mensen gelukkig maken met een mooiere versie van zichzelf, dat is wat ik het liefste doe.”

Waar kan ik Botox laten doen?

Overweeg je een Botox behandeling, dan is het goed om je te laten informeren door een kundige arts. Waarschijnlijk is de aanleiding van je vraag naar een Botox behandeling een rimpel waar je je aan stoort. Om zeker te weten of Botox het juiste middel is om deze rimpel te verhelpen, is het belangrijk een consult in te plannen bij een ervaren cosmetisch arts. Tijdens een consult worden je wensen en mogelijkheden besproken, waardoor je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten. Botox behandelingen worden tegenwoordig op veel locaties en door veel verschillende artsen uitgevoerd. Des te belangrijker om vooraf goed onderzoek te doen naar de betreffende kliniek en behandelend arts. Ervaring van de arts en van eerder behandelde cliënten zijn daarbij essentieel.

Wat kost een Botox behandeling?

Voor Botox geldt; goedkoop is duurkoop. Botox wordt namelijk aangemaakt met een zoutoplossing. Stunten klinieken met prijzen, dan is de kans groot dat de Botox minder sterk is en het resultaat dus minder lang zichtbaar blijft. Doe daarom altijd goed research naar de ervaringen van cliënten die eerder een Botox behandeling hebben gehad. Verder zijn de kosten van een Botox behandeling afhankelijk van de gebieden, ook wel zones of regio’s genoemd, die worden behandeld. Een regio is bijvoorbeeld het voorhoofd. Twee regio’s bestaan bijvoorbeeld uit het voorhoofd en de fronsrimpel. Bij Arthur Ludlage Cosmetische Kliniek zijn de kosten voor een behandeling van één regio 165 euro, van twee regio’s 300 euro en van drie regio’s 400 euro.