Maak hier online je afspraak
Zo ontstaan rimpel

Rimpels: hoe ontstaan ze?

De één vindt ze prachtig, de ander ziet ze het liefst als sneeuw voor de zon verdwijnen. Toch zal iedereen er vroeg of laat aan moeten geloven. We worden nu eenmaal ouder en rimpels horen daarbij. Maar hoe ontstaan rimpels eigenlijk?

Invloeden van buitenaf

De eerste factor die invloed heeft op het ontstaan van rimpels is je genetische aanleg. Daarnaast spelen factoren als levensstijl en invloeden van buitenaf een rol. Zo heb je meer kans op rimpels wanneer je rookt, alcohol drinkt, stress hebt of veel blootgesteld wordt aan zonlicht.

 

Rimpels op jonge leeftijd

Rimpels kunnen ook op jongere leeftijd al ontstaan. Vaak zijn deze rimpels het gevolg van spierspanningen. Deze komen voor bij bepaalde expressies. Frons je veel, heb je eerder kans op een fronsrimpel. Trek je vaak je voorhoofd op, heb je weer eerder kans op voorhoofdrimpels. Lachrimpels zijn in dit geval alleen maar een compliment, want dan zul je hoogstwaarschijnlijk veel lachen ;-).

 

Rimpels op oudere leeftijd

Naarmate we ouder worden veranderen er een aantal dingen aan onze huid. Zo nemen collageen, elastine en vocht in de huid af. Dit is een normaal proces wat hoort bij het ouder worden. Als gevolg wordt onze huid dunner en slapper en zullen er op den duur plooien in de huid ontstaan. Of, zoals je het ook kunt zeggen: de huid gaat iets meer ‘hangen’.

 

Rimpels verminderen

Stoor je je aan je rimpels? Dan kunnen deze verminderd worden door middel van Botox of fillers. Welk type product er wordt gebruikt is geheel afhankelijk van de type rimpel. Botox zorgt er namelijk voor dat spieren op een bepaalde plek zich meer ontspannen, waardoor de rimpels verminderd worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een fronsrimpel. Fillers daarentegen, zorgen ervoor dat een bepaald gebied ‘opgevuld’ wordt, waardoor de rimpels vermindert of verdwijnt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de neus-lippenplooi en de jukbeenderen.

 

Meer informatie

Wil je een gratis en vrijblijvend consult voor een rimpelbehandeling? Maak dan een afspraak via de website. Tijdens een consult krijgt u meer informatie over de desbetreffende behandeling en geef ik altijd een eerlijk advies. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom mijn kliniek? Like dan mijn Facebookpagina.

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Delen op: