Maak hier online je afspraak

Fronsrimpel

Fronsrimpel verminderen met Botox

Een fronsrimpel ontstaat door het samentrekken van de wenkbrauwen. Boos kijken, je concentreren, in de zon kijken, fronsen… We doen het vaak allemaal onbewust. Als de huid nog jong en elastisch is, verdwijnen de lijnen die bij deze uitdrukkingen ontstaan gewoon weer als we ons gezicht ontspannen. Echter neemt deze elasticiteit van de huid af naarmate we ouder worden. Het gevolg? De rimpel blijft zichtbaar, zelfs wanneer het gezicht ontspannen is. Juist dát vinden we storend, omdat de fronsrimpel ervoor zorgt dat je een boze uitstraling krijgt. Erger je je aan je fronsrimpel? Dan kun je deze laten behandelen met Botox.
Botox fronsrimpel

Fronsrimpel behandeling

De fronsrimpel wordt behandeld met Botox of Azzalure (Botuline Toxine). Met enkele kleine prikjes wordt de Botox aangebracht bij de spier die de fronsrimpel veroorzaakt. De behandeling duurt ongeveer een kwartiertje en wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. Wanneer er na het gebruik van Botox nog steeds een deukje te zien is, kan ervoor gekozen worden deze nog extra op te vullen met een filler. Na de behandeling kunnen de puntjes waar het naaldje de huid is ingegaan een tikkeltje rood zijn. Dit is echter zo weer verdwenen. Het is goed om na de behandeling nog een aantal keer goed te fronsen, zodat de Botox precies op de plek waar het is ingespoten gaat werken.

Het resultaat van de Botox behandeling

Het effect van Botox is niet direct zichtbaar. Het duurt enkele dagen tot maximaal twee weken voordat het resultaat optimaal merkbaar is. Je zult merken dat de spierkracht van de fronsspier langzaam afneemt en de fronsrimpel vermindert of zelfs verdwijnt. Het resultaat van de behandeling van de fronsrimpel blijft ongeveer drie tot zes maanden zichtbaar. Wanneer je merkt dat je weer kunt fronsen, is het verstandig om de behandeling weer te herhalen en niet te wachten totdat het helemaal uitgewerkt is. Op deze manier heb je het langst plezier van het resultaat want de meeste mensen gaan er op deze manier steeds ietsje langer mee doen.

Foto's behandelingen​

Before After Fronsrimpel voorFronsrimpel na
Before After Fronsrimpel voorFronsrimpel na
Before After Fronsrimpel voorFronsrimpel na

Prijzen Botox fronsrimpel

Iedere wens is anders. Dus iedere oplossing ook. Daarom vindt er voorafgaand aan een behandeling altijd een consult plaats. Tijdens dit consult wordt uitvoerig besproken wat de beste oplossing is voor het gewenste resultaat. Op dat moment wordt pas zeker wat de passende behandeling en de daarbij behorende kosten zijn. De prijzen die hier vermeld worden zijn dan ook altijd een indicatie. Voor een Botox behandeling van de fronsrimpel wordt er uitgegaan van één te behandelen regio. Bij Arthur Ludlage Cosmetische Kliniek is de prijs voor een regio 165 euro.

Fronsrimpel

verminderen met Botox
165,- Per behandeling
  • Gratis en vrijblijvend consult
  • A-merk Azzalure (Botox)
  • Natuurlijk resultaat

Kan ik nog steeds fronsen na Botox?

Botox en Azzalure zorgen voor een afname van de spierspanning. Dit betekent dat je de spieren niet meer aan kunt spannen, zodra Botox zijn werk goed gaat doen. Als gevolg verminderen lijntjes en rimpels. Ben je behandeld met Botox aan de fronsrimpel, kun je dus niet meer fronsen. Echter neemt dit effect heel geleidelijk weer af. Je gaat na verloop van tijd merken dat je steeds wat meer kracht krijgt in de fronsspier en uiteindelijk de kracht weer volledig terug is. Merk je dat je weer kunt fronsen, raden we aan niet te lang te wachten met de herhaalbehandeling. Als je de behandeling van de fronsrimpel namelijk herhaalt als de Botox nog niet volledig uitgewerkt is, blijft het resultaat langer merkbaar en heb je dus langer plezier van je behandeling.

Doet Botox in de fronsrimpel pijn?

Bij een behandeling van de fronsrimpel worden er vijf kleine prikjes gezet in de spieren boven de wenkbrauwen. Deze kleine prikjes zijn voelbaar, maar niet pijnlijk. Het enige wat je voelt van de behandeling is het naaldje dat heel licht in de huid komt. Een fronsrimpel behandeling is een zeer kleine ingreep waarvan cliënten zeggen dat ze het alles mee vinden vallen. Je kunt na de behandeling ook direct je dag weer voortzetten.