Maak hier online je afspraak
Arthur Ludlage - Hyaluronzuur

Hyaluronzuur. Wat is dat eigenlijk?

Je ziet het woord waarschijnlijk wel eens voorbij komen. Het ingrediënt wordt veel gebruikt in crèmes, serums en fillers. Maar, wat is het eigenlijk? En belangrijker: wat doet het?

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een ingrediënt dat van nature in de huid voorkomt. Het wordt door ons eigen lichaam geproduceerd om onder andere onze gewrichten soepel te laten bewegen en speelt een belangrijke rol in het genezen van wonden. Maar de functie van hyaluronzuur waar ik het vandaag over ga hebben, is het binden van grote hoeveelheden vocht. Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in ons lichaam af. Dit kan onder andere leiden tot een droge huid, fijne lijntjes en rimpels en verslapping van de huid. Het is daarom niet heel verrassend dat we hyaluronzuur in allerlei huidverzorgingsproducten terugzien.

 

Hyaluronzuur: hoe werkt het?

De kracht van hyaluronzuur is het vasthouden van vocht. Deze belangrijke eigenschap zorgt voor een stralende, gehydrateerde huid. Je zou hyaluronzuur kunnen zien als een glas water voor je gezicht. Eén gram hyaluronzuur houdt namelijk tot wel zes liter vocht vast.

 

Hyaluronzuur creme

Tegenwoordig is hyaluronzuur een ingrediënt dat veel terug te zien is in crèmes en serums. Omdat het zo’n populaire term is, moet je als consument wel oppassen dat hyaluronzuur niet puur als marketing wordt ingezet. Een trucje om te ontdekken of er daadwerkelijk hyaluronzuur in een crème zit of dat de hoeveelheid slechts gering is, is om op de ingrediëntenlijst op de verpakking te kijken. Het is namelijk zo dat hoe eerder het ingrediënt op de lijst staat, hoe meer er van in het product zit.

 

Voordelen crème met hyaluronzuur

Een crème met hyaluronzuur zal rimpels niet kunnen laten verdwijnen. Dit kan echt alleen met botox of fillers. Maar, vaak kunnen fijne lijntjes wel verminderd worden met een crème met hyaluronzuur. Vaak zijn fijne lijntjes namelijk nog geen echte rimpels, maar lijntjes die ontstaan doordat je huid droog is. In dit geval zorgt een crème met hyaluronzuur ervoor dat de huid gehydrateerd wordt en de vochtbalans van de huid wordt hersteld.

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom behandelingen, producten en mijn kliniek? Like mijn Facebookpagina en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief door je e-mailadres in te vullen onderaan deze pagina.

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Delen op: