Maak hier online je afspraak

Hangende mondhoeken

Fillers tegen hangende mondhoeken

Hangende mondhoeken; ze zorgen ervoor dat je er boos, onvriendelijk of ontevreden uitziet. Daarnaast zorgen ze voor een oudere uitstraling. Maar hoe ontstaan afhangende mondhoeken nu eigenlijk? Afhangende mondhoeken zijn het gevolg van volumeverlies in het gezicht of door het aanspannen van een spiertje in de mondhoeken. Afhangende mondhoeken zijn daarom niet altijd leeftijdsgebonden. Jonge mensen kunnen hier net zo goed last van hebben. Door het behandelen van de mondhoeken zie je er vrolijker en meer tevreden uit.
Gummy smile

Behandeling van hangende mondhoeken

Afhangende mondhoeken worden behandeld met een filler van Restylane. Met enkele prikjes wordt de Restylane filler onder de huid aangebracht. In de filler zit een verdoving, waardoor de behandeling geen pijn hoeft te doen. Het behandelen van afhangende mondhoeken neemt ongeveer een kwartier tot half uurtje in beslag. Het effect van Restylane is direct na de behandeling zichtbaar. De afhangende mondhoeken zullen direct verholpen zijn, waardoor je weer een vrolijkere uitstraling hebt. Het kan zijn dat het gebied nog een klein beetje gezwollen is, maar dit trekt binnen enkele dagen weg.

De beste nazorg voor hangende mondhoeken

Na de behandeling kan het gebied bij de mondhoeken wat gezwollen zijn. Ook kunnen er blauwe plekjes tevoorschijn komen bij de mondhoek of iets daaronder. Dit is volkomen normaal. Zowel de zwelling als blauwe plekjes verdwijnen vanzelf weer binnen een aantal dagen. Het is het beste om na de behandeling de eerste 24 uur geen make-up of andere middeltjes op het behandelde gebied te smeren om infecties te voorkomen. Door het naaldje waarmee de filler is ingebracht, zullen er namelijk mini ‘open’ gaatjes in uw huid ontstaan zijn. Ook raden we af om de eerste 5-7 dagen intensief te sporten of onder de zonnebank of naar de sauna te gaan. Het heeft geen invloed op het resultaat maar het materiaal zou daardoor iets minder lang kunnen blijven zitten.

Foto's behandelingen​

Before After Hangende mondhoeken voorHangende mondhoek na 1
Before After Hangende mondhoeken voorHangende mondhoeken na

Kosten behandeling hangende mondhoeken

Omdat iedere wens en oplossing anders is, vindt er voorafgaand aan een behandeling altijd een consult plaats. Dit is consult is gratis en vrijblijvend en dient als een gesprek om te bespreken wat de wensen zijn. Tijdens het consult wordt pas besloten welke behandeling geschikt is en wat de bijbehorende kosten zijn. De prijzen die hier vermeld worden zijn dan ook altijd een indicatie. Voor een filler behandeling van hangende mondhoeken wordt er uitgegaan van een hoeveelheid van 0,5 ml. Bij Arthur Ludlage Cosmetische Kliniek is de prijs voor 0,5 ml filler 300 euro.

Hangende mondhoeken

verminderen met fillers
300,- per 0.5 ml
  • Gratis en vrijblijvend consult
  • A-merk Restylane (hyaluronzuur filler)
  • Natuurlijk resultaat

Hoe lang blijven de mondhoeken recht?

Het resultaat van de behandeling van hangende mondhoeken blijft ongeveer acht tot twaalf maanden zichtbaar. De Restylane filler wordt vanzelf afgebroken door het lichaam, waardoor het resultaat geleidelijk verdwijnt en de mondhoeken langzaam weer hun oude vorm aannemen. De behandeling is gewoon weer te herhalen op het gewenste moment.

Hoe ontstaan hangende mondhoeken?

Naarmate we ouder worden, gaat onze huid hangen. Daar hebben we geen invloed op. Wel hebben we invloed op zaken die dit proces verergeren, zoals roken of veel in de zon zitten. Doordat onze huid slapper wordt en elasticiteit verliest, ontstaan rimpels. Deze rimpels ontstaan ook uit je mond en kunnen ervoor zorgen dat mondhoeken gaan hangen.