Botox tegen tandenknarsen

Botox tegen tandenknarsen - Arthur Ludlage - Cosmetische Kliniek Haarlem

Tandenknarsen verhelpen met Botox

Botox tegen tandenknarsen. Veel mensen denken dat Botox alleen bedoeld is voor het behandelen van rimpels. Toch wordt het ook voor andere doeleinden gebruikt die wellicht minder voor de hand liggen. Wanneer je veel tandenknarst, bijvoorbeeld in je slaap, kan Botox ook een uitkomst bieden. Mensen die tandenknarsen doet dit vaak onbewust. Er zijn bitjes die de tanden hiervoor moet beschermen, maar ook deze worden vaak kapotgebeten. Door een spier bij de kaken te behandelen met Botox, wordt het tandenknarsen verholpen door de oorzaak aan te pakken. 

Meer informatie

Bij een behandeling tegen tandenknarsen wordt er gebruik gemaakt van Botox of Azzalure. Dit wordt aangebracht bij spieren in de kaak, die het knarsen veroorzaken. Door de Botox bij de kaak aan te brengen met een naaldje zal de overmatige kracht van de kaak afnemen, waardoor de ‘druk’ verdwijnt en het tandenknarsen verholpen wordt. 

 

Het duurt ongeveer een week voordat Botox goed in de spieren is getrokken en zijn werk gaat doen. Je zult merken dat je geleidelijk minder kracht gaat zetten met je kaken en het tandenknarsen vanzelf ophoudt. Uiteraard kun je gewoon nog normaal kauwen: alleen het overmatige kracht zetten wordt verholpen. De Botox blijft ongeveer een half jaar tot jaar zijn werk doen. Wanneer je merkt dat de kracht in de kaken weer toeneemt kun je de behandeling probleemloos laten herhalen.

Kosten behandeling
Tandenknarsen
€250