Maak hier online je afspraak
Voordelen augmented anatomy

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht ik dat dit niet lang gaat duren. In deze blog vertel ik je kort wat Augmented Anatomy is en wat de voordelen zijn. 

Wat betekent Augmented Anatomy?

Augmented Anatomy is een nieuwe techniek die de anatomie, de structuur van de slagaders, van het gezicht in kaart brengt. Buiten dat het iets nieuws is, is het ook erg bijzonder. Ieder gezicht is namelijk anders. Je kunt je dan ook misschien wel voorstellen dat de structuur van slagaders die zich onder je huid bevinden ook per persoon verschillend zijn. Deze structuren zijn niet zichtbaar en ook niet zomaar te detecteren, omdat ze dieper onder de huid liggen. Augmented Anatomy maakt het door middel van AR (Augmented Reality) mogelijk om deze structuren echter wél zichtbaar te maken. 

Waarom is Augmented Anatomy belangrijk?

Bij het injecteren van fillers ga je met een naaldje de huid in. Hierbij kan het wel eens voorkomen dat er een bloedvaatje geraakt wordt. Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt; je hebt bijvoorbeeld je jukbeenderen laten opvullen of je lippen laten opvullen en na de behandeling heb je last van blauwe plekjes. Dit zijn bloeduitstortinkjes. Deze bloeduitstortinkjes en blauwe plekjes kunnen geen kwaad; de vaatjes herstellen vanzelf weer en de blauwe plekjes zullen daarmee verdwijnen. Maar er zijn gebieden waarin je meer risico loopt. Denk bijvoorbeeld aan het opvullen van de fronsrimpel met een filler, of het behandelen van de neus, waarbij je dichtbij de ogen te werk gaat. Als je op deze plekken in een zeer zeldzaam geval niet alleen een bloedvaatje raakt maar met de naald in het bloedvat een hoeveelheid filler achterlaat, dan leidt dit wel tot een complicatie. De gevallen van complicaties zijn wereldwijd gelukkig erg klein, maar het is bij een aantal artsen voorgekomen dat zij de filler in een slagader hebben gespoten. Huidnecrose of blindheid kunnen gevolgen zijn, maar zijn gelukkig nog steeds zeldzaam.

Om deze vreselijke gevolgen tegen te gaan, is Augmented Anatomy is het leven geroepen. Door deze technologie kunnen artsen, wanneer zij een cliënt behandelen, door middel van een eerder genomen scan de anatomie in beeld brengen. Zo weten zij precies waar ze wel en niet moeten injecteren om de behandeling veilig en effectief te laten verlopen.

Ik wil Augmented Anatomy. Wat moet ik doen?

Wanneer je interesse hebt in Augmented Anatomy van jouw gezicht, kun je dit aangeven bij Arthur Ludlage. Hij kan je doorverwijzen naar het MRI Centrum Amsterdam. Hier wordt een MRI scan gemaakt van jouw gezicht, waarmee de anatomie van jouw gezicht in kaart wordt gebracht. Vervolgens worden deze gegevens doorgezet naar Arthur Ludlage. Hij kan vervolgens bij een volgend bezoek aan de hand van deze gegevens, die te zien zijn in een app op een telefoon, real-time zien waar slagaders lopen. Alleen maar door via zijn telefoon naar je gezicht te kijken! Een MRI scan hoef je maar eenmalig te maken, maar je hebt er vervolgens een levenslang plezier van. En als het gaat om veiligheid, is dat de overweging zeker waard. 

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Fillers wallen

Wallen, donkere kringen, ingevallen slapen of zakjes onder de ogen: allemaal zorgen ze voor een vermoeide uitstraling. De een heeft er wat meer last van

Lees verder »

Delen op: