Maak hier online je afspraak

Botox tegen zweten

Overmatig zweten? Botox helpt!

Overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd, is onaangenaam. Het voelt niet alleen onprettig, maar kan ook nog onaangename geurtjes met zich meebrengen. Er zijn verschillende factoren die overmatig zweten kunnen veroorzaken. Warmte, lichamelijke inspanning, stress of mentale concentratie zijn enkele voorbeelden van deze oorzaken. Heb je last van overmatig zweten en wil je hier graag vanaf komen? Botox onder de oksels biedt een perfecte oplossing.
Kraaienpootjes

Zweten verminderen met Botox

Bij overmatig zweten worden de oksels behandeld met Azzalure (Botox). Met kleine prikjes wordt de Botox ingebracht bij het gebied bij de oksel. De plek waar haartjes zitten is de plek waar het meest wordt gezweet, dus daar ligt de focus op. Laat je je oksels behandelen tegen overmatig zweten, raden we dan ook aan om dit gebied een dag van te voren te scheren.

Droge oksels na botox tegen zweten

Het effect van Botox is niet direct merkbaar. Het duurt enkele dagen tot maximaal twee weken voordat het resultaat optimaal merkbaar is. Je zult merken dat je steeds minder gaat zweten en je oksels steeds droger worden. Het resultaat houdt zo’n zes tot twaalf maanden aan. Ook dit gaat heel geleidelijk: je merkt langzaam dat je weer iets meer gaat zweten en kunt de behandeling dan probleemloos herhalen.

Kosten Botox tegen zweten

Voor iedere behandeling vindt er altijd een gratis en vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult wordt uitvoerig besproken wat de beste oplossing is voor het desbetreffende probleem. Op dat moment wordt pas zeker wat de passende behandeling en de daarbij behorende kosten zijn. Voor de behandeling tegen overmatig zweten wordt er relatief veel Botox gebruikt. De behandeling neemt dan ook iets langer in beslag dan een Botox behandeling in het gezicht. Voor een behandeling met Botox tegen zweten moet je dan ook denken aan een bedrag van 475 euro.

Botox

tegen overmatig zweten
475,- Per behandeling
  • Gratis en vrijblijvend consult
  • A-merk Azzalure (Botox)
  • Natuurlijk resultaat

Zweet ik helemaal niet meer onder de oksels?

Ben je behandeld met Botox tegen overmatig transpireren, heb je tot twee weken na de behandeling volledig droge oksels. Hoe lang het zweten vervolgens uitblijft, verschilt per persoon. De transpiratie zal na twee maanden heel lichtjes weer terugkomen, maar het duurt tot wel negen maanden voordat de zweetklieren weer echt goed gaan functioneren.

Ga ik op andere plekken meer zweten?

Vaak wordt gedacht dat, doordat de oksels niet meer zweten, het zweet op andere plekken erger terugkomt. Dat is niet het geval. Het lichaam zal de lichaamswarmte wel kwijt moeten (dat is de reden dat je zweet), maar omdat de oksels maar zo’n klein oppervlakte zijn van het gehele lichaam, zal dit niet merkbaar zijn op andere delen.