Maak hier online je afspraak

ECHO

Fillers inspuiten met ECHO

Als één van de eerste artsen ga ik werken met ECHO! ECHO is dé nieuwste innovatie op het gebied van filler behandelingen. ECHO verwijst naar echografie. Zoals de naam al zegt, is het een echografische techniek die helpt om bij esthetische behandelingen naar het gezicht te kijken.
echo

Wat is ECHO?

Met ECHO wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven. Deze geluidsgolven verplaatsen zich door het lichaam en reflecteren tussen zachte en harde structuren van het lichaam. Hierdoor wordt het mogelijk het gezicht in beeld te brengen op een wijze die van belang is bij een behandeling, waarbij elementen zichtbaar worden die met het blote oog niet te zien zijn.

ECHO is de nieuwste innovatie om:

  • De veiligheid van filler behandelingen te garanderen, met als doel de veiligheid voor cliënten te optimaliseren.
  • Eerdere behandelingen met fillers te achterhalen.
  • Afwijkende anatomie in het gezicht te verduidelijken.
  • Complicaties te behandelen.

ECHO maakt het mogelijk om:

  1. Voorgaande filler behandelingen in beeld te brengen
    ECHO maakt niet alleen hyaluronzuur fillers, maar alle fillers zichtbaar. Wanneer een cliënt eerder is behandeld met fillers kan het voorkomen dat de cliënt niet altijd meer weet wat voor type filler er bij een eerdere behandeling is gebruikt, of wat de exacte plaats van de injectie was. Met behulp van ECHO zijn fillers die al in het gezicht zitten zichtbaar, of deze nu tijdelijk of permanent zijn. De behandelend arts kan de filler behandeling hier nodig op aanpassen en complicaties vermijden.
  2. Anatomie van het gezicht zichtbaar te maken Met behulp van ECHO is het mogelijk slagaders en aders (de anatomie) van het gezicht in beeld gebracht worden. Op deze manier krijgt de behandelend arts een perfect en gedetailleerd zicht op alle aders die door het te behandelen gebied lopen. Dit zijn essentiële inzichten, omdat er dan rekening gehouden kan worden met deze anatomie voordat de filler geïnjecteerd wordt. Wanneer de filler vervolgens geïnjecteerd wordt kan de behandelend arts de injectie vervolgens nauwkeurig volgen met behulp van ECHO.
  3. Bijwerkingen te behandelen Wanneer er sprake is van een complicatie (zoals een allergische reactie of een bobbel als gevolg van een filler) maakt ECHO het mogelijk om de grootte en de plaats van de filler zichtbaar te maken. Vervolgens kan onder begeleiding van ECHO hyaluronidase geïnjecteerd worden. Hyaluronidase is een middel dat gebruikt wordt om een filler op te lossen. Met behulp van ECHO gebeurt dit heel nauwkeurig en wordt de Hyaluronidase direct in de filler geïnjecteerd die de complicatie veroorzaakt.

Project SAFE

Ik ben niet alleen één van de eerste artsen die aan de slag gaat met ECHO, maar ik zit daarnaast ook in de Advisory Board van het project SAFE. Vanuit dit project is het behandelen onder geleide van ECHO ontstaan. Project SAFE is een initiatief van vier verschillende leidinggevende organisaties in Nederland. Deze organisaties hebben één doel gemeen: zij willen de veiligheid van filler behandelingen voor cliënten verbeteren. De organisaties die onderdeel zijn van project SAFE en het behandelen met fillers onder geleide van ECHO gerealiseerd hebben, zijn:

Galderma: Galderma voorziet de injectable markt van esthetische oplossingen. Hun visie is om de huid te beschermen, te verbeteren, de beschadigde huid te herstellen en de oudere huid te vernieuwen. Bovendien zijn zij de organisatie achter de Restylane fillers en de botuline toxine Azzalure. Arthur Ludlage is al meer dan 10 jaar (internationaal) trainer van
Galderma.

Erasmus MC: Erasmus MC staat voor een gezonde samenleving en uitstekende gezondheidszorg. Zij realiseren dit door baanbrekend werk te leveren, het verleggen van grenzen en een leidinggevende rol aan te nemen in onderzoek, educatie en gezondheidszorg.

NEAc: De Nederlandse Echografie Academie zorgt voor echografie opleidingen en cursussen voor medisch specialisten en artsen. Deze academie is in Nederland dé opleider op het gebied van echografie en werkt aan dit project mee om alle artsen te helpen met het veiliger en efficiënter injecteren van fillers.

Philips verbetert het leven van mensen door middel van belangrijke innovaties op het gebied van gezondheidszorg. De bijdrage van Philips aan dit project is dan ook geen verrassing. Philips ziet kansen om de gezondheidszorg te verbeteren, ook al is dit soms een uitdaging. Door middel van betrouwbare samenwerkingen met partijen die dezelfde visie delen realiseren zij hun doel.