Maak hier online je afspraak

Botox gummy smile

Gummy smile verhelpen met Botox

Bij een gummy smile, ook wel ‘tandvleeslach’ genoemd, is het tandvlees zichtbaar bij het lachen. De gummy smile ontstaat doordat spiertjes in de bovenlip bij het lachen omhoog trekken. Hierdoor wordt het tandvlees blootgesteld bij het lachen. Stoor je je hieraan? Dan is deze heel gemakkelijk te verhelpen met Botox. Door de Botox wordt de lip niet meer omhoog getrokken, waardoor het tandvlees tijdens het lachen niet meer zichtbaar is.
Gummy smile

Gummy smile behandelen met Botox

Een gummy smile wordt behandeld met Azzalure, een vorm van Botuline Toxine (Botox). Met enkele kleine prikjes wordt de Botox aangebracht bij de spiertjes die de lip omhoog trekken bij het lachen. Door de Botox zal de overactieve spier die de lip omhoog trekt, ontspannen. Hierdoor zal de lip niet langer te ver omhoog getrokken worden bij het lachen en het tandvlees niet langer zeer zichtbaar zijn.

Het resultaat bij de gummy smile

Het effect van de behandeling van de gummy smile blijft ongeveer drie tot zes maanden merkbaar. Wanneer je merkt dat de spierkracht weer toeneemt, is het verstandig om de behandeling weer te herhalen en niet te wachten totdat het helemaal uitgewerkt is. Op deze manier heb je het langst plezier van het resultaat, want de meeste mensen gaan er op deze manier steeds iets langer mee doen.

Foto's behandelingen​

Before After Gummy smile voorGummy smile na

Kosten Botox gummy smile

Iedere wens is anders. Dus iedere oplossing ook. Daarom vindt er voorafgaand aan een behandeling altijd een gratis en vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult wordt uitvoerig besproken wat de beste oplossing is voor het gewenste resultaat. Op dat moment wordt pas zeker wat de passende behandeling en de daarbij behorende kosten zijn. De prijzen die hier vermeld worden dienen dan ook altijd ter indicatie. Voor een Botox behandeling van de gummy smile wordt uitgegaan van een halve regio. Bij Arthur Ludlage Cosmetische Kliniek is de prijs voor een een halve regio 90 euro.

Gummy smile

verminderen met Botox
90,- Per behandeling
  • Gratis en vrijblijvend consult
  • A-merk Azzalure (Botox)
  • Natuurlijk resultaat

Is het effect van Botox bij de gummy smile meteen zichtbaar?

Nee, het effect van de behandeling is niet meteen zichtbaar. Dit komt doordat Botox enkele dagen nodig heeft om goed te gaan werken. Wij zeggen altijd dat het optimale resultaat na maximaal twee weken bereikt is. Na een aantal maanden zul je merken dat de spierkracht van de lip heel langzaam weer terugkomt en je gummy smile steeds iets meer verschijnt.

Nazorg na een behandeling van een gummy smile

Na de behandeling aan de gummy smile mag je dezelfde dag niet sporten of zwaar tillen. Wanneer je net behandeld bent met Botox is het ook beter om niet te veel te bukken om verdere verspreiding van de Botox te voorkomen. Zit daarom ook niet aan het behandelde gebied. Ook al merk je na een dag nog niet veel van het effect is het proces van de Botox/Azzalure wel in gang gezet. In tegenstelling tot een filler is het wel toegestaan om de eerste twee weken blootgesteld te worden aan fel zonlicht.