Botox

Botox Haarlem - Cosmetische Kliniek Haarlem

Botox Haarlem

Botox is, net als Azzalure, een vorm van Botuline Toxine. Botuline Toxine is een eiwit dat de spieractiviteit vermindert. Botox en Azzalure worden al jarenlang gebruikt om rimpels in het gezicht te behandelen. Met name de rimpels die ontstaan door expressie, zoals een fronsrimpel door het fronsen, kraaienpootjes (ook wel lachrimpels genoemd) door het lachen en voorhoofdrimpels door het verbaasd kijken. 

 

Wat doet de Botox dan? De Botox zorgt ervoor dat de spieren die de rimpels veroorzaken (doordat ze samentrekken) zich ontspannen. De spieren ontspannen zich waardoor de huid gladder wordt en de rimpels verdwijnen. Naast dat Botox gebruikt wordt om rimpels te behandelen, wordt het ook gebruikt om bijvoorbeeld de zweetklieren tijdelijk uit te schakelen. Daarom is Botox ook een wondermiddel tegen zweten.


Widget not in any sidebars

Botox: het effect

Vaak wordt gedacht dat Botox zorgt voor een emotieloze uitdrukking. Dit is echter alleen het gevaar wanneer er te veel Botox wordt gebruikt en het resultaat niet natuurlijk meer is. Wanneer u zich door een goede arts laat behandelen met de juiste hoeveelheid Botox, zal het resultaat juist erg natuurlijk zijn. 

 

Het effect van Botox is niet direct zichtbaar, maar laat enkele dagen op zich wachten. Dit komt omdat de Botox langzaam zijn werk gaat doen. Binnen een paar dagen zal de spierkracht geleidelijk afnemen en uiteindelijk zult u merken dat u deze spieren steeds moeilijker kunt gebruiken. Heeft u bijvoorbeeld uw fronsrimpel laten behandelen zult u merken dat u steeds moeilijker kunt fronsen. Na één tot twee weken is het definitieve resultaat zichtbaar en is de rimpel verdwenen. 

 

Dit resultaat blijft ongeveer drie tot zes maanden zichtbaar. Hoe lang dit precies is verschilt per persoon. Het is namelijk afhankelijk van het huidtype, de diepte van de rimpel en de aantal voorgaande behandelingen hoe lang de Botox zijn werk blijft doen. Gemiddeld komen cliënten twee tot drie keer per jaar terug voor een behandeling met Botox.