Maak hier online je afspraak

Rokerslijntjes opvullen

Behandeling voor het opvullen van rokerslijntjes

Rokerslijntjes zijn de rimpels bij de bovenlip. Ze zijn bijna niet te voorkomen: zodra we ouder worden wordt de kans op rokerslijntjes groter. Er zijn twee oorzaken voor het ontstaan van de rimpels bij de bovenlip: het volumeverlies in de huid als gevolg van het ouder worden en de beweeglijkheid van de mond bij expressie. Het is natuurlijk niet zo dat rokerslijntjes alleen ontstaan wanneer je rookt. De benaming wordt slechts gebruikt omdat het tuiten van je lippen (de beweging die bij het roken gemaakt wordt) zorgt voor extra veel spieractiviteit waardoor rokerslijntjes ontstaan.
Gummy smile

Rokerslijntjes behandelen

Rokerslijntjes worden behandeld met een filler van Restylane. Met enkele prikjes wordt de Restylane filler boven de lip aangebracht. In de filler zit een verdoving, waardoor pijn zoveel mogelijk wordt voorkomen. Wanneer het toch te als pijnlijk wordt ervaren kan een ‘tandartsenverdoving’ gebruikt worden zodat er helemaal geen pijn is. Het behandelen van rokerslijntjes neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Het effect van Restylane is direct na de behandeling zichtbaar. De rokerslijntjes zullen direct opgevuld zijn. Het krasje dat vaak ook in de huid aanwezig is zal echter niet geheel verdwijnen. Het gebied bij de mond is gevoelig. Dit in combinatie met het naaldje kan voor wat zwelling zorgen. De zwelling zal echter binnen een aantal dagen verdwenen zijn.

Nodige nazorg na een behandeling

Na de behandeling van de rokerslijntjes mag je de eerstvolgende uren geen make-up of andere middeltjes op het behandelde gebied smeren om infecties te voorkomen. Ook is het zinvol er rekening mee te houden dat je er goed aan doet de eerste 5-7 dagen niet intensief te sporten of onder de zonnebank of naar de sauna te gaan. Het heeft geen directe invloed op het resultaat maar het materiaal zou daardoor ietsje minder lang kunnen blijven zitten… Wanneer je last krijgt van blauwe plekjes, is het extra goed voorzichtig te zijn in fel zonlicht. Door het felle licht kan kunnen de blauwe plekjes namelijk permanent verkleuren

Foto's behandelingen​

Before After

Kosten rokerslijntjes opvullen fillers

Omdat iedere wens en oplossing anders is, vindt er voorafgaand aan een behandeling altijd een consult plaats. Dit consult is gratis en vrijblijvend en dient als een gesprek om te bespreken wat de wensen zijn. Tijdens het consult wordt pas besloten welke behandeling geschikt is en wat de bijbehorende kosten zijn. De prijzen die hier vermeld worden zijn dan ook altijd een indicatie. Voor het opvullen van de rokerslijntjes gaan we uit van 0,5 ml. De kosten hiervoor zijn bij Arthur Ludlage Cosmetische Kliniek 300 euro.

Rokerslijntjes

behandeling
300,- per 0.5 ml
  • Gratis en vrijblijvend consult
  • A-merk Restylane (hyaluronzuur filler)
  • Natuurlijk resultaat

Hoe lang blijft het resultaat van fillers zichtbaar?

Het resultaat van de behandeling van de rokerslijntjes blijft ongeveer acht tot twaalf maanden zichtbaar. De Restylane filler wordt vanzelf afgebroken door het lichaam, waardoor het resultaat geleidelijk verdwijnt en de lijntjes weer tevoorschijn komen. Wanneer je wilt, kun je de behandeling gewoon weer op een gewenst moment laten herhalen.

Wordt het gebied blauw na een filler behandeling?

Na de behandeling kan er wat zwelling optreden. Ook kunnen er blauwe plekjes ontstaan op de plek waar het naaldje in de huid heeft gezeten. Mocht je last krijgen van zwelling of blauwe plekjes, zijn deze gelukkig binnen een aantal dagen weer verdwenen.