Maak hier online je afspraak

Strakke kaaklijn

Fillers voor een strakke kaaklijn

Een slappe kaaklijn ontstaat door verschillende factoren. Zo nemen de elasticiteit van de huid en het volume (lees: vet) in de wangen af. Daarnaast verdwijnt er bot- en spiermassa bij de wangen en ook het kaakbot zelf kan behoorlijk afnemen in volume. Wanneer het weefsel bij de jukbeenderen onvoldoende steun heeft, wordt de huid bij de kaaklijn slap. Het kan zelfs zo zijn dat hamsterwangen gepaard gaan met een slappe kaaklijn. In het beginstadium van het verslappen van het gezicht, kan de kaaklijn behandeld worden. De huid wordt dan iets omhoog gebracht, waardoor het volume bij de kaaklijn hersteld wordt.
Inleiding kaaklijn verstrakken

Strakke kaaklijn met hyaluronzuur

Het verstrakken van de kaaklijn gebeurt met een filler van Restylane. Met enkele prikjes of een zogenaamde canule wordt de filler bij het volumeverlies van de kaaklijn aangebracht, waardoor het gebied opgevuld wordt en de kaaklijn er strakker uitziet. Deze behandeling neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Het effect van de behandeling aan de kaaklijn is direct zichtbaar. Het volume is direct opgevuld. Het behandelde gebied kan nog wat gezwollen zijn, maar dit trekt na een paar dagen volledig weg. Na deze periode is het optimale resultaat goed zichtbaar.

Resultaat en nodige nazorg

Het resultaat blijft ongeveer acht tot twaalf maanden zichtbaar. De Restylane filler wordt vanzelf, heel geleidelijk door het lichaam afgebroken. Het resultaat is dus niet opeens verdwenen, maar de oorspronkelijke lijnen zullen langzaam weer terugkomen. De behandeling aan de kaaklijn kan dan ook op ieder moment weer herhaald worden. Na het verstrakken van de kaaklijn treedt er wat zwelling op. Ook kunnen er blauwe plekjes ontstaan op de plekken waar het naaldje de huid in is gegaan. Dit is volkomen normaal. Zowel de zwelling als de blauwe plekjes zullen na een aantal dagen vanzelf weer wegtrekken.

Foto's behandelingen​

Before After kaaklijn verstrakken voorKaaklijn verstrakken na
Before After Kaaklijn voorKaaklijn na

Kosten van fillers in de kaaklijn

Omdat iedere wens en oplossing anders is, vindt er voorafgaand aan een behandeling altijd een consult plaats. Dit consult is gratis en vrijblijvend en dient als een gesprek om te bespreken wat de wensen zijn. Tijdens het consult wordt pas besloten welke behandeling geschikt is en wat de bijbehorende kosten zijn. De prijzen die hier vermeld worden zijn dan ook altijd een indicatie. Voor een filler behandeling van de kaaklijn wordt er uitgegaan van een hoeveelheid van 1 tot 2 ml. Bij Arthur Ludlage Cosmetische Kliniek is de prijs voor 1 ml 475 euro en de prijs voor 2 ml filler 750 euro.

Strakke kaaklijn

met fillers
475,- tot 750,- voor 1 tot 2 ml
  • Gratis en vrijblijvend consult
  • A-merk Restylane (hyaluronzuur filler)
  • Natuurlijk resultaat

Na de behandeling; wat mag ik niet?

De eerste uren na de behandeling is het beter om de huid met rust te laten. Hierna mag je, mocht je last krijgen van blauwe plekjes, deze gewoon camoufleren. Bescherm blauwe plekjes ook altijd goed tegen fel zonlicht om huidverkleuringen te voorkomen. Wanneer je de eerste 5-7 dagen niet intensief sport of onder de zonnebank of naar de sauna gaat dan blijft het materiaal aan het eind van de rit wat langer zitten en heeft u langer profijt van de behandeling. Mocht u dit wel doen dan heeft het geen negatief effect op het resultaat van de behandeling.

Wanneer is het resultaat optimaal?

Het effect van een filler is direct zichtbaar, maar als de zwelling na een aantal dagen is weggetrokken, is het resultaat optimaal. Na ongeveer zes maanden zal het resultaat heel geleidelijk afnemen en na negen tot twaalf maanden raden we aan de behandeling, indien gewenst, weer te herhalen.