Maak hier online je afspraak

AUGMENTED ANATOMY

Augmented Anatomy

De anatomie van ons gezicht is behoorlijk ingewikkeld. In ons gezicht lopen verschillende vaten en spieren die allemaal met elkaar in verbinding staan. Wat als we je nu vertellen dat het mogelijk is om met de nieuwste technologie onze menselijke anatomie in kaart te brengen? We hebben het over Augmented Anatomy: de nieuwste ontwikkeling in de markt die door middel van Augmented Reality (afgekort als AR) alle slagaders in het gezicht visualiseert. En drs. Arthur Ludlage is een van de eerste artsen die met deze techniek aan de slag mag!

Augmented Anatomy

Waarom is Augmented Anatomy belangrijk?

Het injecteren van fillers is natuurlijk nooit geheel zonder risico’s. In het gezicht lopen allerlei vloedvaten en slagaders die per individu verschillend zijn. Ieder gezicht is namelijk uniek en anders en vaten lopen bij iedereen anders. Complicaties zijn gelukkig erg zeldzaam. Toch wil je te allen tijde voorkomen dat het inspuiten van de filler in een bloedvat leidt tot huisnecrose of in uitzonderlijke gevallen tot blindheid. Het is daarom zo ontzettend belangrijk dat je je altijd laat behandelen door een deskundige, gekwalificeerde arts die alle voorzorgsmaatregelen neemt om risico’s te vermijden. Tot nu toe was er geen methode om volledige onzekerheid weg te nemen. Maar daar is verandering in gekomen. Augmented Anatomy heeft namelijk een methode geïntroduceerd om alle individuele arteriële netwerken (makkelijker gezegd: alle slagaders) in kaart te brengen. En het enige wat een behandelend arts nodig heeft, is zijn of haar smartphone!

Hoe werkt Augmented Anatomy?

Om jouw individuele anatomie zichtbaar te maken, is het nodig om een eenmalige MRI te laten maken. Arthur Ludlage verwijst je in dat geval door naar MRI Centrum Amsterdam, waar de MRI uitgevoerd zal worden. Alles wordt voor je geregeld: de aanvraag en gegevens worden doorgezet en het MRI Centrum neemt vanzelf contact met je op voor het maken van een afspraak. Tijdens uw bezoek aan het MRI Centrum in Amsterdam wordt een scan gemaakt van je slagaders terwijl je rustig ligt te luisteren naar muziek met een koptelefoon. De gemaakte beelden verschijnen vervolgens in het systeem bij Arthur Ludlage, zodat hij door middel van een speciale applicatie op zijn telefoon de anatomie kan bekijken. Wanneer je weer bij Arthur Ludlage in de kliniek bent voor een behandeling, kan hij door middel van de AR in de app precies zien waar jouw slagaders lopen, om vervolgens heel precies en nauwkeurig te werk te gaan met de injectable behandeling.

ARtery3D technologie

De AR-technolgie die gebruikt wordt voor Augmented Anatomy, is ARtery3D. Het is ’s werelds eerste toepassing waarmee iedereen zijn unieke en individuele anatomie gevisualiseerd kan worden. Er is geen ingewikkelde of kostbare software nodig: het enige wat je nodig hebt, is een eenmalige MRI scan en een bijbehorende app die de arts op zijn telefoon installeert. De anatomie ligt dus letterlijk binnen handbereik!

Hoe Augmented Anatomy nieuwe inzichten biedt

Augmented Anatomy is een Belgische organisatie die als een van de eersten Augmented Reality in de medische wereld implementeert. Professor Dr. Benoit Hendrickx, CEO van Augmented Reality, zegt: “Met ARtery3D hebben we een van de eerste toepassingen voor AR op het gebied van geneeskunde gecreëerd. Vanaf nu het mogelijk om de individuele arteriële anatomie van een patiënt te visualiseren met behulp van AR”. Het is, gezien de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen wereldwijd, dus nog nooit zo relevant geweest.