Botox tegen migraine

Botox tegen migraine - Arthur Ludlage - Cosmetische Kliniek Haarlem

Verhelp migraine met een Botox behandeling

Migraine en Botox. Botox alleen voor rimpels? Veel mensen denken dat? Niets is minder waar. Botox wordt ook al jarenlang succesvol gebruikt om spanningshoofdpijn en migraine te verhelpen. Bij de oorzaak van deze hoofdpijn spelen meerdere factoren een rol. Eén van de mogelijke oorzaken is van migraine en spanningshoofdpijn is het samentrekken van spieren. Met Botox kan de spanning van deze spieren afgehaald worden, waardoor de migraine verdwijnt.

Meer informatie

Bij een behandeling tegen migraine wordt er gebruik gemaakt van Botox of Azzalure. Dit wordt aangebracht bij de spieren die in de meeste gevallen de migraine veroorzaken. Door de Botox zullen de spieren zich niet meer extreem samentrekken, waardoor het mogelijk is dat de migraine weg blijft. De behandeling neemt ongeveer een kwartier tot twintig minuten  in beslag. Meestal wordt gestart met een standaard behandeling maar deze kan ook gepersonaliseerd worden per cliënt. Dit is onder meer afhankelijk van de plek waar de migraine zit. Zelfs de nekspieren zouden behandeld kunnen worden.

 

Het duurt enkele dagen voordat Botox goed in de spieren is getrokken en zijn werk gaat doen. Of de Botox echt werkt, merk je natuurlijk pas wanneer de migraine uitblijft. Wanneer je zeer geregeld last hebt van migraine, kan dit al zeer snel na de behandeling zijn.

Na de behandeling tegen migraine mag je dezelfde dag niet sporten, zwaar tillen of in het behandelde gebied wrijven. Het is aan te raden het eerste uur na behandeling de bewuste spieren juist een paar keer te gebruiken zodat de Botox goed op de juiste plek van de spier kan gaan werken.

Kosten behandeling
Botox tegen migraine
€250
Botox tegen migraine, uitgebreid
€495