Maak hier online je afspraak

Sculptra

Sculptra voor collageen aanmaak

Sculptra is helemaal terug van weggeweest. En dat is niet voor niets! Deze behandeling werkt diep in de huid om het verloren collageen op natuurlijke wijze terug te brengen. Deze behandeling stimuleert dus de collageen aanmaak. Een behandeling met Sculptra geeft geen volume, maar herstelt de structuur van de huid en maakt de huid steviger. Deze behandeling is daarom zeer geschikt voor het verstrakken van de kaaklijn en verstevigen van de huid.

Botox fronsrimpel

Zo werkt Sculptra

Nadat Sculptra direct onder huid wordt aangebracht, gaat het haar werk doen. Het effect wat direct zichtbaar is, is dat het volume van rimpeltjes direct hersteld wordt. Binnen enkele dagen na de behandeling zijn alle stoffen van Sculptra door het lichaam opgenomen en zal door een proces fibroblasten aangemaakt worden. Deze fibroblasten zijn belangrijk, omdat zij zorgen voor de aanmaak van collageen. Deze collageen aanmaak verstevigt de huid en zorgt dat rimpeltjes en volumeverlies hersteld worden. Na verloop van tijd worden de Sculptra bestanddelen vanzelf door het lichaam afgebroken, maar blijft de collageen structuur bestaan. Hierdoor biedt deze behandeling een langdurige uitkomst bij rimpels en volumeverlies.

Verschil Sculptra en fillers

Hoewel Sculptra wel volume geeft, is het geen filler. Een filler bestaat uit hyaluronzuur en vult rimpels en fijne lijntjes op. In tegenstelling tot hyaluronzuur geeft Sculptra geen vulling, maar maakt het fibroblasten aan die op hun beurt collageen aanmaken. Sculptra stimuleert dus de aanmaak van collageen. Daarnaast heeft het ook invloed op de aanmaak van hyaluronzuur in de huid. Deze aanmaak van collageen en hyaluronzuur heeft een positieve invloed op de huid. De huidconditie wordt verbeterd en volume wordt hersteld. Maar het belangrijkste resultaat is dat de huid hier strakker en steviger van wordt.

Foto's behandelingen​

Before After Sculptra voorSculptra na
Before After Sculptra voorSculptra voor
Before After Sculptra voorSculptra na

Prijzen van Sculptra

Omdat iedere wens en oplossing anders is, vindt er voorafgaand aan een behandeling altijd een consult plaats. Dit consult is gratis en vrijblijvend en dient als een gesprek om te bespreken wat de wensen zijn. Tijdens het consult wordt pas besloten welke behandeling geschikt is voor het gewenste resultaat en wat de tarieven zijn voor de desbetreffende behandeling.

Sculptra

voor collageen aanmaak
650,- per flacon
  • Gratis en vrijblijvend consult
  • A-merk
  • Natuurlijke versteviging

Waar wordt Sculptra gebruikt?

Sculptra wordt voornamelijk toegepast op de huid onder de jukbeenderen tot aan de kaaklijn. Dit is namelijk het gebied waar de meeste huidverslapping optreedt en ingevallen wangen het gevolg kunnen zijn. Sculptra geeft geen groot volume zoals een filler en is juist daarom zo geschikt voor deze gebieden. De huid wordt niet opgevuld, maar echt verstevigd. Hierdoor zien wangen en kaaklijn er strakker uit.

Waarom is collageen aanmaak belangrijk?

Collageen is een vezelachtig eiwit dat de huid structuur geeft en de functies van elastine en hyaluronzuur ondersteunt. Collageen helpt de vorm van de huid te behouden en houdt deze zacht en gehydrateerd. Naarmate we ouder worden, neemt de aanmaak van collageen af. Sterker nog: we verliezen maar liefst 1% collageen per jaar. Sculptra is een injecteerbaar materiaal dat de aanmaak van collageen stimuleert en hierdoor de huid weer een jeugdige uitstraling geeft.