Maak hier online je afspraak
Hoe vaak botox herhalen

Botox herhalen: hoe vaak?

Botox en Azzalure, oftewel Botuline Toxines, worden gebruikt om spierkracht tijdelijk af te laten nemen. Hierdoor worden rimpels verminderd of zelfs helemaal verwijderd. In tegenstelling tot wat wel eens gedacht wordt, is Botox een tijdelijk middel. Maar, dit betekent ook dat een behandeling met Botox herhaald moet worden om het gewenste resultaat te behouden. De vraag is alleen: hoe vaak moet je Botox herhalen?

 

Wat speelt een rol

Hoe vaak Botox herhaald moet worden hangt af van verschillende factoren. Daarom is deze periode ook per persoon verschillend. Een factor die een rol speelt is de spierkracht. Heeft iemand bijvoorbeeld een sterke frons, is de kans groter dat diegene een behandeling van de fronsrimpel sneller moet herhalen. Maar laat iemand Botox inspuiten tegen overmatig zweten, dan heb je juist veel langer plezier van het effect.

 

Hoe lang resultaat

Over het algemeen dien je een behandeling met Botox te herhalen wanneer 75% van de originele rimpel is teruggekeerd. Dan heb je het langst plezier van het effect, maar ben je er ook snel genoeg bij met het herhalen van de behandeling. Wacht je te lang, dan is de rimpel namelijk weer in ‘originele staat’ en blijft het effect van de volgende behandeling minder lang zichtbaar.

 

Gemiddeld blijft het resultaat van Botox ongeveer drie tot zes maanden zichtbaar. Maar laat je al langere tijd Botox injecteren, dan is het ook zo mogelijk dat je pas na 9 tot 12 maanden terug hoeft te komen.

 

Persoonlijke voorkeur

Het moment waarop je terugkomt voor een Botox behandeling heeft ook te maken met je persoonlijke voorkeur. Sommige cliënten komen namelijk het liefst terug wanneer ze merken dat ze de desbetreffende spier een beetje kunnen bewegen. Anderen wachten liever tot de originele rimpel weer beter zichtbaar is. Dit is uiteraard geheel aan de cliënt. Wel let ik er als cosmetisch arts altijd op dat het resultaat natuurlijk blijft en geef indien gewenst mijn eerlijke advies.

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Delen op: