Botox herhalen hoe vaak - Arthur Ludlage - Cosmetische Kliniek Haarlem

Botox herhalen: hoe vaak?

Botox herhalen: hoe vaak?

Botox en Azzalure, oftewel Botuline Toxines, worden gebruikt om spierkracht tijdelijk af te laten nemen. Hierdoor worden rimpels verminderd of zelfs helemaal verwijderd. In tegenstelling tot wat wel eens gedacht wordt, is Botox een tijdelijk middel. Maar, dit betekent ook dat een behandeling met Botox herhaald moet worden om het gewenste resultaat te behouden. De vraag is alleen: hoe vaak moet je Botox herhalen?

 

Wat speelt een rol

Hoe vaak Botox herhaald moet worden hangt af van verschillende factoren. Daarom is deze periode ook per persoon verschillend. Een factor die een rol speelt is de spierkracht. Heeft iemand bijvoorbeeld een sterke frons, is de kans groter dat diegene een behandeling van de fronsrimpel sneller moet herhalen. Maar laat iemand Botox inspuiten tegen overmatig zweten, dan heb je juist veel langer plezier van het effect.

 

Hoe lang resultaat

Over het algemeen dien je een behandeling met Botox te herhalen wanneer 75% van de originele rimpel is teruggekeerd. Dan heb je het langst plezier van het effect, maar ben je er ook snel genoeg bij met het herhalen van de behandeling. Wacht je te lang, dan is de rimpel namelijk weer in ‘originele staat’ en blijft het effect van de volgende behandeling minder lang zichtbaar.

 

Gemiddeld blijft het resultaat van Botox ongeveer drie tot zes maanden zichtbaar. Maar laat je al langere tijd Botox injecteren, dan is het ook zo mogelijk dat je pas na 9 tot 12 maanden terug hoeft te komen.

 

Persoonlijke voorkeur

Het moment waarop je terugkomt voor een Botox behandeling heeft ook te maken met je persoonlijke voorkeur. Sommige cliënten komen namelijk het liefst terug wanneer ze merken dat ze de desbetreffende spier een beetje kunnen bewegen. Anderen wachten liever tot de originele rimpel weer beter zichtbaar is. Dit is uiteraard geheel aan de cliënt. Wel let ik er als cosmetisch arts altijd op dat het resultaat natuurlijk blijft en geef indien gewenst mijn eerlijke advies.