Rimpels en droogtelijntjes - Arthur Ludlage - Cosmetische Kliniek Haarlem

Rimpels en droogtelijntjes: het verschil

Rimpels en droogtelijntjes.

Rimpels zijn wat anders dan droogtelijntjes. Zoals de naam al zegt, zijn droogtelijntjes fijne lijntjes in de huid die ontstaan door een tekort aan water. Ze ontstaan wanneer je huid haar vochtniveau niet op peil weet te houden. Een andere factor die meespeelt is hyaluronzuur in de huid, wat afneemt zodra je ouder wordt. Gebruikt je een bepaalde medicatie zoals roaccutane of smeer je een crème die retinol bevat, dan kun je ook last krijgen van droogtelijntjes.

Waar droogtelijntjes veroorzaakt worden door tekort aan vocht, worden rimpels veroorzaakt door een tekort aan collageen en elasticiteit. Naarmate we ouder worden verliest onze huid dit.

 

Rimpels en droogtelijntjes verminderen

Zowel rimpels als droogtelijntjes zijn te verminderen. Droogtelijntjes verminder je door je huid van vocht te voorzien. Dit kan bijvoorbeeld met een crème die hyaluronzuur bevat. Maar vergeet ook niet voldoende te drinken en de juiste crèmes te gebruiken. Je huid is droog, dus gebruik ook producten die voor de droge huid bedoeld zijn. Deze zijn meer vochtinbrengend dan bijvoorbeeld producten voor de vette of gemengde huid.

Rimpels zijn te verminderen met een Botuline Toxine (Botox of Azzalure) of een filler. Afhankelijk van het type rimpel wordt één van deze type producten gebruikt. Botox wordt gebruikt om expressierimpels te verminderen. Deze ontstaan wanneer spieren zich samentrekken. Voorbeelden van expressierimpels zijn bijvoorbeeld de fronsrimpel, voorhoofdrimpels of kraaienpootjes. Een filler wordt daarentegen gebruikt om een rimpel op te vullen. Het gaat dan om een rimpel die is ontstaan door volumeverlies en waarbij dit volume hersteld (opgevuld) moet worden. Voorbeelden van rimpels die behandeld worden met fillers zijn de neus-lippenplooi, rokerslijntjes of hangende mondhoeken. Maar ook het opvullen van de lippen gebeurt bijvoorbeeld met een filler.

 

Wil je meer weten over Botox en fillers? Neem dan eens een kijkje op mijn website. Ook vind je daar alle informatie over de behandelingen die met deze producten worden uitgevoerd.