Maak hier online je afspraak
Sporten met makeup liever niet

Sporten met make-up? Liever niet!

Sporten doet iedereen op zijn/haar eigen manier. De een doet aan yoga, de ander staat liever in het krachthonk of loopt hard. Maar sporten, is zweten. Super goed natuurlijk! Maar wanneer je huid bedekt is met make-up, iets minder goed. Ik leg je uit waarom.

 

Verstopte poriën

Wanneer je sport wordt je lichaam warm. Deze warmte zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan en je gaat zweten. Op deze manier raak je de warmte kwijt en raak je niet oververhit. Nu kun je je misschien voorstellen dat wanneer je gezicht bedekt is met foundation en/of poeder, dit de warmte vasthoudt. Je huid kan dan niet ademen. Sterker nog: door de openstaande poriën zal je huid het product in de huid opnemen. Het gevolg is dat je huid verstopt kan raken en er oneffenheden ontstaan.

 

Zweet blijft op de huid liggen

Je kent ze vast wel: de long-lasting waterproof foundation en poeders. Ideaal tegen glimmen als je een vettere huid hebt of je wil dat je make-up de hele dag goed blijft zitten. Tijdens het sporten wil je deze producten op je gezicht echter het liefst vermijden. Waterproof houdt namelijk in dat het bestand is tegen zweten. De producten zorgen ervoor dat je make-up er tiptop uit blijft zien, zelfs als je zweet. Dat betekent ook zodra je een zweetuitbraak krijgt op je gezicht, dit zweet nergens heen kan en het op je huid blijft lippen.

 

Puistjes

De bovenstaande twee factoren kunnen zorgen voor puistjes en oneffenheden. Doordat je poriën verstopt raken en zweet op de huid blijft liggen, blijft je huid ‘vies’ en verstopt. Hierdoor kunnen puistjes en oneffenheden ontstaan. Hetzelfde geldt wanneer je huid in aanraking komt met andere bacteriële bronnen, zoals je fitness handdoek. Vaak is een handdoek tijdens het sporten verplicht en ben je geneigd je gezicht hiermee af te vegen wanneer je zweet. Toch kun je dit beter laten. Zo’n handdoek is een bron van bacteriën (ook al was je hem na elke sportsessie). Wanneer je die gebruikt om je gezicht droog te maken loop je de kans om sneller puistjes te krijgen. Wil je je stralende huid behouden? Laat die handdoek dan liggen!

 

Sporten zonder make-up

Wil je deze dingen het liefst vermijden? Dan is de oplossing heel simpel. Haal voor het sporten je foundation(resten) weg met een make-up remover. Op deze manier zorg je dat je huid tijdens het sporten kan ademen en je oneffenheden voorkomt als gevolg van een verstopte huid. Voel je je toch beter als je met een opgemaakt gezicht gaat sporten? Ook geen probleem natuurlijk! Je zou dan kunnen kiezen voor een minerale make-up, die je huid laat ademen. Het belangrijkste is dat je doet waar je jezelf goed bij voelt. Met of zonder make-up.

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Delen op: