Voorhoofdrimpels? Te veel Botox is geen goed idee! - Arthur Ludlage - Cosmetische Kliniek Haarlem

Voorhoofdrimpels? Te veel Botox is geen goed idee!

Voorhoofdrimpels worden behandeld met Botox. Wanneer je je voorhoofdrimpels laat behandelen is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Te veel Botox in je voorhoofd is namelijk geen goed idee wanneer je een natuurlijk resultaat wilt bereiken.

 

Bij een behandeling van de voorhoofdrimpels wordt een frontale spier in het voorhoofd behandeld met Botox. Dit is de spier die gehecht is aan de wenkbrauwen en de wenkbrauwen ook iets omhoog trekt. Wanneer deze spier behandeld wordt met Botox, zal als gevolg de kracht van deze spier afnemen. Om te voorkomen dat de wenkbrauwen te veel zakken zul je deze frontale spier dan ook niet te veel moeten ontspannen, omdat de spier de wenkbrauwen dan niet meer omhoog kan trekken. Om te voorkomen dat het voorhoofd te veel zakt wordt vaak de fronsrimpel gelijk meegenomen.

 

Daarnaast is het belangrijk om de emotie in het gezicht te behouden. Je voorhoofd is een groot gebied in het gezicht waardoor het extra kan opvallen wanneer dit gebied niet meer te bewegen is. Wanneer er te veel Botox is gebruikt kun je bijvoorbeeld niet meer verbaasd kijken. Het is daarom altijd de uitdaging om het resultaat op een zo natuurlijk mogelijke manier te verzachten zodat de wenkbrauwen nog gewoon bewogen kunnen worden en de emotie niet uit het gezicht gehaald wordt.

 

Tot slot kan Botox in het voorhoofd helpen tegen spanningshoofdpijn. Hoewel het nog geen officieel geneesmiddel is tegen hoofdpijn kan Botox erg goed tegen hoofdpijn helpen doordat het de spanning op het hoofd weghaalt. Heb je last van migraine? Ook dan kan Botox een uitkomst bieden. Migraine vraagt echter wel om een andere aanpak. Meer over Botox tegen migraine kun je hier lezen.Kliniek weer geopend met aanvullende maatregelen

 

Beste cliënt,

 

Vanaf 29 april is het weer mogelijk om cliënten te behandelen met injectables (Botox en/of fillers). I.v.m. Covid-19 (Corona) zijn naast de door het RIVM opgestelde maatregelen in de kliniek ook aanvullende maatregelen getroffen.

 

Indien u last heeft van hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of koorts of een gezinslid /huisgenoot van u bevindt zich in thuis isolatie dan kunt u geen afspraak maken en kunt u niet behandeld worden.

 

Bij de opening van mijn kliniek zal ik de aanvullende maatregelen in acht nemen i.v.m. COVID-19. Deze maatregelen gelden naast de gebruikelijke maatregelen welke door het RIVM geadviseerd zijn.

 

Klik hier voor de aanvullende maatregelen