Maak hier online je afspraak
Arthur Ludlage - Botox redenen niet te vroeg beginnen

Botox: 4 redenen waarom je er niet te vroeg mee moet beginnen

Botox wordt tegenwoordig op steeds jongere leeftijd gebruikt. Misschien heb je ook wel eens van ‘preventieve Botox’ gehoord. Dit is simpelweg het rimpels voorkomen, door deze preventief voor te zijn met Botox. Toch zijn er een aantal redenen waarom je beter niet te vroeg met Botox kunt beginnen.

 

Niet nodig

De belangrijkste reden van allemaal, is dat het in sommige gevallen nog niet nodig is. Het verouderingsproces begint pas rond je 25e. Natuurlijk verschilt dit per persoon en zal de één sneller last krijgen van rimpels dan de ander. Maar rond die leeftijd zul je over het algemeen merken dat de aanmaak van elastine en collageen langzaam vermindert. Als gevolg worden de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar. Voordat deze tekenen zichtbaar zijn, heeft het daarom nog niet veel zin om Botox te gebruiken. Je bent namelijk nog ruim op tijd met het behandelen van rimpels wanneer je pas op het moment dat de eerste tekenen van huidveroudering daadwerkelijk zichtbaar zijn, begint met Botox.

 

Kosten

Ook geen onbelangrijke reden: de kosten. Het blijft altijd lastig voorspellen waar rimpels in het gezicht zullen ontstaan. Het kan namelijk zo zijn dat een bepaalde rimpel zich pas in de loop der jaren ontwikkelt. Dit houdt simpelweg in dat je niet elke rimpel kunt voorkomen. Wanneer je preventief Botox gebruikt, kunnen de kosten dan ook hoog oplopen. Mijn advies is dan ook altijd om je rimpel(s) pas te laten behandelen wanneer je je hier echt aan stoort.

 

Bijwerkingen

Geen enkele cosmetische ingreep is zonder risico, dus ook een behandeling met Botox niet. Natuurlijk wil ik je niet afschrikken, maar ik wil wel bewustzijn creëren. Het is namelijk altijd verstandig om een behandeling goed te overwegen. Wanneer je jong bent of preventief Botox wilt gebruiken voor rimpels die (nog) niet zichtbaar zijn, is het extra belangrijk om je bewust te zijn van de bijwerkingen, ook al zijn deze bijwerkingen vaak binnen twee dagen weer verdwenen.

 

Andere rimpels

De laatste reden is dat Botox kan zorgen voor andere rimpels. Een voorbeeld zijn de neusrimpels die kunnen ontstaan wanneer je je fronsrimpel laat behandelen. Het kan namelijk zo zijn dat, doordat je een bepaalde zone niet meer kunt bewegen, andere spieren juist getriggerd worden om meer kracht te zetten. Ben je benieuwd wat de gevolgen van een Botox behandelingen kunnen zijn? Vraag dit dan altijd aan je behandelend arts!

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Delen op: