Fillers sneller verdwenen in de zon?! - Arthur Ludlage - Cosmetische Kliniek Haarlem

Fillers sneller verdwenen in de zon?!

Fillers sneller verdwenen in de zon?!

Fillers vinden de zomer iets minder fijn dan dat wij dat vinden. Het zonlicht zorgt er namelijk voor dat fillers met hyaluronzuur sneller afgebroken worden. Nu is het niet zo dat je je direct zorgen hoeft te maken over je fillers wanneer je een middag op het terras zit, maar het kan best zijn dat je na de zomerperiode merkt dat je iets eerder dan normaal een herhaalbehandeling nodig hebt.

Fillers in de zon

De fillers die aan de oppervlakte van je huid zitten worden sneller afgebroken wanneer ze blootgesteld worden aan zonlicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fillers bij de wallen of neus-lippenplooi. Fillers die dieper in de huid zitten, zoals bij de jukbeenderen, zijn hier niet gevoelig voor. Het ligt er namelijk aan hoe diep de fillers in de huid wordt gespoten.

 

Het is daarom in de zomer extra belangrijk om voorzichtig te zijn met fillers in de zon. Niet alleen omdat ze sneller kunnen verdwijnen, maar ook vanwege blauwe plekjes. Ga je namelijk met blauwe plekjes in de zon (of onder de zonnebank), kunnen deze permanent verkleuren. Het is daarom altijd beter om een paar dagen na een behandeling te wachten met zonnen en direct zonlicht te vermijden. Ook is het aan te raden om op de dagen na een behandeling extra goed te smeren met spf.