Maak hier online je afspraak
Arthur Ludlage - zwelling na fillers

Zwelling na fillers

Dit is volkomen normaal, net als blauwe plekjes of een beurs gevoel. Bij welke filler behandelingen de kans op zwelling het grootst is, hoe zwelling ontstaat en hoe lang het aanhoudt vertel ik je hier.

Zwelling na fillerbehandeling

Ben je behandeld met fillers, dan kan er na de behandeling een zwelling optreden. Vooral bij behandelingen van de neus-lippenplooi, marionetlijnen en jukbeenderen is de kans groot dat het behandelde gebied wat gezwollen is. Ook bij het opvullen van de lippen moet je rekening houden met zwelling en blauwe plekjes.

Hoe ontstaat zwelling

Er zijn vier voornaamste redenen waardoor er een kans op zwelling is na een fillerbehandeling. Ik som ze hieronder voor je op.

De naald

De manier waarop de filler in de huid wordt aangebracht is bepalend voor de hoeveelheid zwelling die optreedt. Wanneer een filler wordt ingebracht met een canule (die stomper is dan een naald), moet deze meer bewogen worden. De kans op zwelling is hierdoor groter.

Bloeding

Wanneer er een bloeding optreedt, zorgt dit ook voor zwelling. Deze zwelling is meestal direct na de behandeling te zien en is dan ook binnen twee dagen weer volledig verdwenen.

Ontsteking

Wanneer zwelling het gevolg is van een ontsteking, treedt dit pas later na de behandeling op. Je huid is dan niet alleen gezwollen, maar ook warm en rood. Een ontsteking komt gelukkig niet vaak voor, maar mocht je klachten ondervinden, raadpleeg dan altijd je behandelend arts!

Te veel fillers

Tot slot kunnen te veel fillers ook een oorzaak zijn van de zwelling. Daarnaast kunnen te veel fillers voor asymmetrie zorgen. Het is dan ook erg belangrijk om research te doen naar de arts die je gaat behandelen, om dit soort zwellingen te voorkomen.

Hoe lang houdt zwelling aan

Zwelling na fillers houdt meestal zo’n twee dagen aan. De meeste zwelling is dan al afgenomen. Duurt het langer, of mocht je toch twijfelen over iets? Raadpleeg dan altijd je behandelend arts. Die kan je vragen beantwoorden en, indien nodig, naar het behandelde gebied kijken om je zorgen weg te nemen.

Op de hoogte blijven van meer informatie? Like dan mijn Facebookpagina.

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Delen op: