Voorhoofdrimpels verwijderen met Botox - Arthur Ludlage - Cosmetische Kliniek Haarlem

Voorhoofdrimpels verwijderen met Botox

Voorhoofdrimpels verwijderen met Botox.

Voorhoofdrimpels zijn de horizontale rimpels die zichtbaar zijn op het voorhoofd. Ze ontstaan door expressie bewegingen, zoals bij het optrekken van de wenkbrauwen. Dit gebeurt bewust (bijvoorbeeld wanneer je verbaasd kijkt), maar ook onbewust (bijvoorbeeld als je mascara opdoet). Wanneer we ouder worden, neemt de elasticiteit van de huid af en worden voorhoofdrimpels beter zichtbaar. Het kan zijn dat het begint bij een klein lijntje op het voorhoofd en er in de loop der tijd steeds meer rimpels op het voorhoofd ontstaan.

 

Rimpels voorhoofd verwijderen met Botox

Wanneer je je stoort aan de rimpels op je voorhoofd is het mogelijk deze te laten behandelen. Dit kan op twee manieren: met Botox of met fillers. Wanneer de voorhoofdrimpels verwijderd worden met Botox, wordt de spanning die op het hoofd staat (en de rimpels veroorzaakt) verminderd. Hierdoor kun je je wenkbrauwen niet of nauwelijks meer optrekken. Doordat dit niet meer kan, krijgt het voorhoofd rust en zullen de rimpels verdwijnen. Wanneer je je voorhoofdrimpels laat behandelen met Botox, wordt de fronsrimpel vaak ook behandeld. Alle neerwaartse krachten worden dan aangepakt. Dit voorkomt dat je voorhoofd gaat ‘hangen’ en zorgt voor een nog mooier resultaat.

 

Rimpels voorhoofd verwijderen met fillers

Voorhoofdrimpels kunnen ook verwijderd worden met fillers. Dit gebeurt wanneer de rimpels op het voorhoofd al erg diep zijn. In dit geval is het weghalen van de spanning met Botox niet voldoende, maar zullen de rimpels opgevuld moeten worden met een filler om de rimpel te verwijderen.

 

Voorhoofdrimpels behandelen

Het kan zijn dat je voorhoofdrimpels hebt en deze simpelweg niet mooi vindt. Echter komt het ook voor dat cliënten deze rimpels laten behandelen omdat ze klachten ervaren. Zo kan de spanning op het voorhoofd zorgen voor een constant gespannen gevoel en zelfs leiden tot hoofdpijn. Wanneer je de rimpels op je voorhoofd wilt laten behandelen, vindt er daarom altijd eerst een consult plaats. Tijdens dit consult worden de aanleiding van de behandeling, de wensen en de behandeling zorgvuldig besproken. Vervolgens kun je direct behandeld worden of voor een later moment een afspraak maken.

 

Meer weten over deze behandeling? Neem eens een kijkje op deze webpagina voor uitgebreide informatie en voor- en na foto’s.