Maak hier online je afspraak
Goede nachtrust

Een goede nachtrust door voedsel

Een goede nachtrust is goed voor onze gezondheid: zowel je lichaam en je geest krijgen rust. Daarnaast heeft voldoende slaap ook een positieve invloed op onze uitstraling: wanneer je goed slaapt zul je minder last hebben van een vermoeide uitstraling. Wanneer je moeite hebt om die zeven uur slaap per nacht te halen, kun je eens proberen je voeding aan te passen. Er zijn namelijk een paar producten die bijdragen aan een goede nachtrust.

 

Warme melk

De eerste is wellicht een bekende: warme melk. Drink 1 tot 2 glazen warme melk in de avond en je zult een betere nachtrust ervaren. Dit komt door de hoeveelheid tryptofaan die in warme melk zit.

 

Banaan

Hoewel banaan vaak wordt gegeten voor meer energie, schijn je er juist ook rustiger van te worden. Door het hoge gehalte aan koolhydraten zorgt een banaan namelijk voor een stijging van serotonine, wat ervoor zorgt dat je rustiger wordt en beter in slaap valt.

 

Lijnzaad

Buiten dat lijnzaad heel gezond is, zorgt het ook nog eens voor een rustig gevoel. Lijnzaad bevat namelijk omega-3 vetzuren, magnesium, calcium en kalium. Extra motivatie om lijnzaad ‘s ochtends door je smoothie te doen.

 

Kamillethee

Misschien ook wel een bekende: kamillethee. Kamillethee werkt rustgevend en ontspannend. Een ideaal drankje om ‘s avonds bij te komen van een lange werkdag en vervolgens goed in slaap te vallen.

 

Kersen

Kersen zijn een natuurlijke bron van melatonine, een stof in ons lichaam die een rol speelt in ons slaapritme. Het zorgt ervoor dat wanneer het donker wordt, je een gevoel van moeheid ervaart. En dat niet alleen: kersen zorgen er ook nog eens voor dat je dieper slaapt.

 

Meer van dit soort tips? Like mijn Facebookpagina en blijf op de hoogte!

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Delen op: