Maak hier online je afspraak
Arthur Ludlage - botox nazorg

Botox nazorg

 

Botox en Azzalure (beiden merknamen voor Botuline Toxine), worden gebruikt om de activiteit van de spieren te verminderen. Wanneer Botox gebruikt wordt bij spiergerelateerde rimpels neemt de kracht van deze spieren af. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de spieren die je gebruikt bij het fronsen (fronsrimpel), het lachen (kraaienpootjes) en het verbaasd kijken (voorhoofdrimpels). Wanneer deze kracht afneemt zal de spier zich ontspannen en de rimpels verminderen of zelfs verdwijnen.

 

Na een botox behandeling: dit moet je laten

Botox heeft de tijd nodig om zich te verspreiden en om opgenomen te worden in de zenuw. Dit is de reden dat het optimale effect van Botox na maximaal twee weken merkbaar en zichtbaar. Maar, daarom is het ook extra belangrijk om een aantal dingen te laten nadat je behandeld bent met Botox. Hieronder som ik ze voor je op:

  • Zet de eerste paar uur na de behandeling geen druk op het behandelde gebied door bijvoorbeeld te sporten.
  • Vermijd de sauna en zonnebank voor een aantal dagen.
  • Laat de huid met rust. Smeer er bijvoorbeeld geen make-up op (tenzij het een minerale variant is). De plek waar de naald je huid is ingegaan heeft namelijk gezorgd voor een piepklein gaatje, wat je moet zien als een wondje dat moet genezen.
  • Heb je een blauw plekje gekregen na een behandeling? Kijk dan extra goed uit in de zon! Een blauwe plek kan namelijk permanent verkleuren.

 

Na een botox behandeling: dit kan geen kwaad

Naast de paar dingen die je beter niet kunt doen, is er iets wat juist wel goed is om te doen. Dit is het bewegen van het behandelde gebied. Heb je bijvoorbeeld je fronsrimpel laten behandelen? Frons dan een aantal keer goed. Heb je je voorhoofdrimpels laten behandelen? Trek je wenkbrauwen dan nog een paar keer goed op. Dit zijn de verspreiding van de Botox stimuleren.

 

Meer blogs lezen over wellness, beauty & gezondheid? Like mijn Facebookpagina en blijf op de hoogte!

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Delen op: