Maak hier online je afspraak
Arthur Ludlage - fronsrimpel verminderen met botox

Fronsrimpel verminderen met Botox

Een fronsrimpel is de grootste veroorzaker van een boze uitstraling. Het is dan ook niet heel verrassend, dat een Botox behandeling aan de fronsrimpel de populairste behandeling is. De fronsrimpel is een expressierimpel. Dit wil zeggen, dat de rimpel ontstaat door spierkracht (namelijk door het fronsen). Dit betekent ook dat, wanneer je van deze rimpel af wilt, deze spierkracht afgenomen moet worden. Het enige middel dat dit veilig doet, is Botox.

 

Fronsrimpel verminderen Botox

Botox is hét middel dat een fronsrimpel vermindert of verwijdert. Sterker nog: er bestaat geen enkele crème die een fronsrimpel weg kan smeren, omdat je met spierkracht te maken hebt. Wanneer Botox met een paar kleine prikjes bij de fronsrimpel wordt ingebracht, verdwijnt de kracht in de spieren heel geleidelijk. Hierdoor kun je niet meer fronsen, wat ervoor zorgt dat de spanning én de fronsrimpel verdwijnen.

 

Botox behandeling aan de fronsrimpel

Na een Botox behandeling aan de fronsrimpel heb je een paar dagen geduld nodig. Botox heeft namelijk even nodig om zijn werk te gaan doen en goed in te werken. Na enkele dagen merk je dat je steeds minder kunt fronsen. Het optimale resultaat is ongeveer na een week zichtbaar. Je fronsrimpel is verdwenen en je ziet er minder boos uit.

 

Wanneer je je fronsrimpel voor het eerst laat behandelen is het resultaat drie tot vier maanden zichtbaar. Wanneer je de behandeling op tijd herhaalt hoef je vaak maar twee keer per jaar terug te komen.

 

Fronsrimpel voorkomen

Rimpels voorkomen is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat je te maken hebt met de structuur van je huid. Verliest je huid elasticiteit en collageen, dan is de kans groot dat je rimpels krijgt. Echter zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een fronsrimpel te voorkomen. Bescherm je bijvoorbeeld altijd goed tegen de zon door een spf te smeren. De zon maakt je huid namelijk ouder. Bescherm daarnaast je ogen met een goede zonnebril. Wanneer je je ogen niet samen hoeft te knijpen, geeft dit namelijk rust in het gebied van de kraaienpootjes en fronsrimpel. Daarnaast is het aan te raden om de huid goed te hydrateren om de vochtbalans van de huid op peil te houden.

 

Beginnen met Botox

Wanneer je met Botox zou ‘moeten’ beginnen, verschilt heel erg per persoon en is niet leeftijdsgebonden. Het is namelijk per persoon verschillend hoe snel collageen in de huid afneemt en er meer rimpels ontstaan. Mijn advies is om je pas te laten behandelen wanneer jij je daar prettig bij voelt. Mocht je advies willen over de behandeling kun je altijd terecht voor een vrijblijvend consult waarin we je wensen bespreken.

 

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent mijn kliniek? Like dan mijn Facebookpagina of neem een kijkje op de pagina met de rest van de blogs.

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Delen op: