Maak hier online je afspraak

Botox tandenknarsen

Botox tegen tandenknarsen

Veel mensen denken dat Botox alleen bedoeld is voor het behandelen van rimpels. Toch wordt het ook voor andere doeleinden gebruikt die wellicht minder voor de hand liggen. Wanneer je veel tandenknarst, bijvoorbeeld in je slaap, kan Botox ook een uitkomst bieden. Mensen die tandenknarsen doet dit vaak onbewust. Er zijn bitjes die de tanden hiervoor moet beschermen, maar ook deze worden vaak kapot gebeten. Door een spier bij de kaken te behandelen met Botox, wordt het tandenknarsen verholpen door de oorzaak aan te pakken.

Tandenknarsen verhelpen met Botox

Bij een behandeling tegen tandenknarsen wordt er gebruik gemaakt van Botox of Azzalure. Dit wordt aangebracht bij spieren in de kaak, die het knarsen veroorzaken. Door de Botox bij de kaak aan te brengen met een naaldje zal de overmatige kracht van de kaak afnemen, waardoor de ‘druk’ verdwijnt en het tandenknarsen verholpen wordt.

Resultaat van Botox tegen tandenknarsen

Het duurt ongeveer een week voordat Botox goed in de spieren is getrokken en zijn werk gaat doen. Je zult merken dat je geleidelijk minder kracht gaat zetten met je kaken en het tandenknarsen vanzelf ophoudt. Uiteraard kun je gewoon nog normaal kauwen: alleen het overmatige kracht zetten wordt verholpen. De Botox blijft ongeveer een half jaar tot jaar zijn werk doen. Wanneer je merkt dat de kracht in de kaken weer toeneemt kun je de behandeling probleemloos laten herhalen.

Kosten Botox tegen tandenknarsen

Voor iedere behandeling vindt er altijd een gratis en vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult wordt uitvoerig besproken wat de beste oplossing is voor het desbetreffende probleem. Op dat moment wordt pas zeker wat de passende behandeling en de daarbij behorende kosten zijn. De prijzen die hier vermeld worden dienen dan ook altijd ter indicatie. Voor een Botox behandeling tegen tandenknarsen wordt uitgegaan van een prijs van 250 euro. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult wordt uitvoerig besproken wat de beste oplossing is voor het gewenste resultaat. Op dat moment wordt pas zeker wat de passende behandeling en de daarbij behorende kosten zijn. De prijzen die hier vermeld worden dienen dan ook altijd ter indicatie. Voor een Botox behandeling tegen het tandenknarsen wordt uitgegaan van een prijs van 250 euro.

Botox

tegen tandenknarsen
250,- Per behandeling
  • Gratis en vrijblijvend consult
  • A-merk Azzalure (Botox)
  • Natuurlijk resultaat

Kan ik mijn mond nog wel goed bewegen na de behandeling?

Sommige cliënten zijn bang dat ze na de botox behandeling tegen tandenknarsen hun kaken niet goed meer kunnen bewegen. Dit is niet nodig. Indien je je laat behandelen door een kundige arts die de juiste hoeveelheid Botox gebruikt, ben je in goede handen. Daarnaast wordt alleen de overactieve kaakspier behandeld, die het tandenknarsen daadwerkelijk veroorzaakt.

Hoe vaak moet ik de behandeling herhalen?

Begin je net met de behandeling tegen tandenknarsen, zul je waarschijnlijk de behandeling na vier maanden moeten herhalen. Ben je een aantal keer behandeld, is het voldoende om twee keer in het jaar terug te komen. Het is daarnaast ook heel waarschijnlijk dat het tandenknarsen minder wordt, omdat je door de Botox gaat verleren om de overactieve kaakspier zo erg te gebruiken. Hierdoor heb je nog langer plezier van het resultaat.

Botox tegen tandenknarsen.

Tandenknarsen, oftewel bruxisme, is het over elkaar heen schuiven of het op elkaar klemmen van de tanden en kiezen. Je kunt je vast indenken dat tandenknarsen veel schade aanricht aan je gebit. Echter is het lastig om van tandenknarsen af te komen, omdat het vaak onbewust gebeurt. Veel mensen tandenknarsen bijvoorbeeld in hun slaap, zonder dat ze het zelf doorhebben.

 

Oorzaak tandenknarsen

Tandenknarsen ontstaat door het overmatig gebruik van de kauwspieren. Dit overmatig gebruik wordt ook wel hyperactiviteit genoemd. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er last van hebben. Hoe tandenknarsen ontstaat is lastig te zeggen. Slaapstoornissen, stress, roken en alcohol hebben invloed op tandenknarsen, net als medicijngebruik. Toch is er geen duidelijke oorzaak benoembaar.

 

Gevolgen tandenknarsen

Wanneer je tandenknarst heeft dit nare gevolgen voor je gebit. Er komt namelijk flink wat kracht bij kijken. Deze kracht heeft als gevolg dat het de tanden en kiezen beschadigt. Daarnaast kan tandenknarsen ook pijnlijk zijn, omdat tanden steeds gevoeliger worden als gevolg van slijtage. Ook kunnen de kaken zeer aanvullen en kun je last krijgen van hoofdpijn door de druk die je (onbewust) zet.

 

Botox tegen tandenknarsen

Omdat tandenknarsen vaak onbewust gebeurt, is het extra moeilijk om er vanaf te komen. Er bestaan bitjes die het knarsen tegen zouden moeten gaan, maar deze worden vaak ook kapot gebeten/geknarst. Wil je het knarsen echt goed verhelpen, zou je de oorzaak aan moeten pakken. Dit zijn de overactive kaakspieren. Botox is een effectief middel om tandenknarsen te verhelpen, omdat het de kracht van de kaakspieren vermindert. Hierdoor is de kaakspier niet meer overactief en zal het knarsen stoppen. Met deze behandeling wordt natuurlijk alleen de overactiviteit bestreden: de normale bewegingen zoals kauwen zijn allemaal nog gewoon mogelijk.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over deze behandeling? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Ook kun je mijn Facebook pagina liken om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *