Botox tegen tandenknarsen - Arthur Ludlage - Cosmetische Kliniek Haarlem

Botox tegen tandenknarsen

Botox tegen tandenknarsen.

Tandenknarsen, oftewel bruxisme, is het over elkaar heen schuiven of het op elkaar klemmen van de tanden en kiezen. Je kunt je vast indenken dat tandenknarsen veel schade aanricht aan je gebit. Echter is het lastig om van tandenknarsen af te komen, omdat het vaak onbewust gebeurt. Veel mensen tandenknarsen bijvoorbeeld in hun slaap, zonder dat ze het zelf doorhebben.

 

Oorzaak tandenknarsen

Tandenknarsen ontstaat door het overmatig gebruik van de kauwspieren. Dit overmatig gebruik wordt ook wel hyperactiviteit genoemd. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er last van hebben. Hoe tandenknarsen ontstaat is lastig te zeggen. Slaapstoornissen, stress, roken en alcohol hebben invloed op tandenknarsen, net als medicijngebruik. Toch is er geen duidelijke oorzaak benoembaar.

 

Gevolgen tandenknarsen

Wanneer je tandenknarst heeft dit nare gevolgen voor je gebit. Er komt namelijk flink wat kracht bij kijken. Deze kracht heeft als gevolg dat het de tanden en kiezen beschadigt. Daarnaast kan tandenknarsen ook pijnlijk zijn, omdat tanden steeds gevoeliger worden als gevolg van slijtage. Ook kunnen de kaken zeer aanvullen en kun je last krijgen van hoofdpijn door de druk die je (onbewust) zet.

 

Botox tegen tandenknarsen

Omdat tandenknarsen vaak onbewust gebeurt, is het extra moeilijk om er vanaf te komen. Er bestaan bitjes die het knarsen tegen zouden moeten gaan, maar deze worden vaak ook kapot gebeten/geknarst. Wil je het knarsen echt goed verhelpen, zou je de oorzaak aan moeten pakken. Dit zijn de overactive kaakspieren. Botox is een effectief middel om tandenknarsen te verhelpen, omdat het de kracht van de kaakspieren vermindert. Hierdoor is de kaakspier niet meer overactief en zal het knarsen stoppen. Met deze behandeling wordt natuurlijk alleen de overactiviteit bestreden: de normale bewegingen zoals kauwen zijn allemaal nog gewoon mogelijk.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over deze behandeling? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Ook kun je mijn Facebook pagina liken om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.