Botox fronsrimpel

Fronsrimpel verminderen met Botox

Een fronsrimpel ontstaat door het samentrekken van de wenkbrauwen. Boos kijken, je concentreren, in de zon kijken, fronsen… We doen het vaak allemaal onbewust. Als de huid nog jong en elastisch is, verdwijnen de lijnen die bij deze uitdrukkingen ontstaan gewoon weer als we ons gezicht ontspannen. Echter neemt deze elasticiteit van de huid af naarmate we ouder worden. Het gevolg? De rimpel blijft zichtbaar, zelfs wanneer het gezicht ontspannen is. Juist dát vinden we storend. Waarom? Omdat de fronsrimpel ervoor zorgt dat je een boze uitstraling krijgt.

Fronsrimpel verwijderen botox - Arthur Ludlage - Cosmetische Kliniek Haarlem

Behandeling van de fronsrimpel

De fronsrimpel wordt behandeld met Botox of Azzalure. Met enkele kleine prikjes wordt de Botox aangebracht bij de spier die de fronsrimpel veroorzaakt. De behandeling duurt ongeveer een kwartiertje en wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. Wanneer er na het gebruik van Botox nog steeds een deukje te zien is, kan ervoor gekozen worden deze nog extra op te vullen met een filler.

 

Na de behandeling kunnen de puntjes waar het naaldje de huid is ingegaan een tikkeltje rood zijn. Dit is echter zo weer verdwenen. Het is goed om na de behandeling nog een aantal keer goed te fronsen, zodat de Botox precies op de plek waar het is ingespoten gaat werken.

Het resultaat van de Botox behandeling

Het effect van Botox is niet direct zichtbaar. Het duurt enkele dagen tot maximaal twee weken voordat het resultaat optimaal merkbaar is. Je zult merken dat de spierkracht van de fronsspier langzaam afneemt en de fronsrimpel vermindert of zelfs verdwijnt.

 

Het resultaat van de behandeling van de fronsrimpel blijft ongeveer drie tot zes maanden zichtbaar. Wanneer je merkt dat je weer kunt fronsen, is het verstandig om de behandeling weer te herhalen en niet te wachten totdat het helemaal uitgewerkt is. Op deze manier heb je het langst plezier van het resultaat want de meeste mensen gaan er op deze manier steeds ietsje langer mee doen…

Fronsrimpel behandeling met Botox: voor en na foto’s

Nazorg na Botox behandeling

Na de behandeling aan de fronsrimpel mag je dezelfde dag niet sporten of zwaar tillen. Wanneer je net behandeld bent met Botox is het beter om niet te veel te bukken om verdere verspreiding van de Botox te voorkomen. Wrijf daarom ook niet in het behandelde gebied. Na een dag kan het zijn dat je nog weinig merkt van de Botox maar ondertussen is het chemische proces al aan de gang en is het in tegenstelling tot een filler wel toegestaan om de eerste twee weken blootgesteld te worden aan fel zonlicht en ook een bezoek aan de sauna is toegestaan.

Prijzen

Fronsrimpel
Consult
€0
Fronsrimpel (één zone Azzalure/Botox)
€165

Fronsrimpel behandeling met Botox in Haarlem

Ben je op zoek naar een kliniek in Haarlem en omgeving? Bij Arthur Ludlage Cosmetische Kliniek kun je terecht voor een behandeling van de fronsrimpel. Meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

Neem contact op