Maak hier online je afspraak
Arthur Ludlage - water drinken tips en tricks

Water drinken is belangrijk! Tips and tricks

“Water drinken is belangrijk”: je hoort het vast al vaak genoeg. Het wordt zelfs aangeraden om per dag 1,5 tot 2 liter tot je te nemen. Ondanks dat we weten dat het goed is voor je lichaam, kan het soms best lastig zijn. Misschien vind je water helemaal niet zo lekker, of schiet het er gewoon bij in om de juiste hoeveelheid water tot je te nemen. Daarom wat motivatie én tips om water drinken een stuk gemakkelijk te maken.

 

Water: het grootste deel van ons lichaam

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. Zo bestaat het lichaam van een vrouw gemiddeld voor 52% en dat van mannen voor 63% uit vocht. Dit vocht zit verdeeld over het hele lichaam en bevindt zich in cellen, weefsel en bloed. Niet heel gek dus, dat we water nodig hebben om te kunnen overleven. Hoeveel water je precies nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Zo spelen leeftijd, inspanning, je gezondheid en natuurlijk de temperatuur een rol. Extra belangrijk dus om met dit warme weer extra op je waterinname te letten!

 

Voldoende water drinken: enkele voordelen

Zonder water kan ons lichaam niet functioneren. Water zorgt voor een goede spijsvertering, de afvoer van afvalstoffen, de opname van voedingsstoffen en vitamines en het regelen van de lichaamstemperatuur. Daarnaast geeft water je ook meer energie!

Een mooie huid begint ook bij het drinken van water. Water is natuurlijk geen wondermiddel dat hetzelfde werkt als Botox, maar het zorgt wel voor de hydratatie van de huid. Een goed gehydrateerde huid is minder dof en heeft een mooie glow. Dat willen we toch allemaal?!

 

Tips om meer water te drinken

 

1. Zet een flesje water naast je bed

Als je ‘s ochtends wakker wordt, neem dan meteen een paar grote slokken. Niet alleen geef je een seintje aan je lichaam en wordt alles weer op gang gezet, ook vul je het vocht in je lichaam weer aan. Je moet je namelijk voorstellen dat je een hele nacht niets hebt gedronken, maar wel vocht bent verloren door bijvoorbeeld te zweten. Extra belangrijk dus om je dag goed te beginnen door je lichaam direct een boost te geven.

 

2. Water met een smaakje

Vind je water eigenlijk niet zo lekker? Probeer eens om er wat smaak aan toe te voegen. Vul ‘s avonds een kan met water en doe daar iets in wat je lekker vindt. Dit kan van alles zijn: citroen, munt, komkommer, rood fruit, grapefruit, kokos… Zet de kan een nachtje in de koelkast en geniet ‘s ochtends van je water met smaakje. Verfrissend, net zo gezond maar nét even wat lekkerder.

 

3. Gebruik een app

Er zijn allerlei applicaties (zoals WaterMinder) te verkrijgen die je helpen met het drinken van water. Nou ja, het drinken zul je zelf moeten doen, maar de app stuurt je wel een herinnering wanneer het tijd is om een glas leeg te drinken. Ideaal voor als je wel eens vergeet om genoeg te drinken in deze drukke dagen.

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Delen op: