Maak hier online je afspraak
Gevoelige huid

Gevoelige huid? 5 simpele tips!

Een gevoelige huid kan verschillende oorzaken hebben. Je huid kan bijvoorbeeld van nature gevoelig zijn, maar kan ook gevoelig worden in de loop der jaren. Heb je last van een gevoelige huid? Dan heb je waarschijnlijk snel last van roodheid, jeuk of irritatie. Dit komt omdat je huid sneller heftiger reageert op prikkels. Denk hierbij aan een reactie op bepaalde producten, zoals cosmetica producten met veel alcohol of parfum, maar ook aan dagelijkse omstandigheden zoals de zon of wind. Daarnaast kunnen medicatie, stress, allergieën en veroudering je huid ook extra gevoelig maken.

 

Tips voor een gevoelige huid

Komt het bovenstaande je bekend voor? Dan is het belangrijk je huid te verzorgen met producten die speciaal voor de gevoelige huid bedoeld zijn. Daarnaast zijn er nog een paar simpele trucjes die je in het dagelijks leven toe kunt passen om de conditie van je huid zoveel mogelijk te behouden.

 

1. Niet te heet

Zorg dat je je huid wast met water dat op een goede temperatuur is: niet te heet dus! Door heet water droogt je huid uit. Hierdoor voelt je gezicht vaak droog aan na het douchen. Zet de temperatuur liever iets lager, waardoor je de schade beperkt.

 

2. Gebruik een masker

Gebruik 1x per week een masker dat bedoeld is voor de gevoelige huid. Deze maskers bevatten vaak producten die je huid voeden en de vochtbalans herstellen. Precies wat jouw huid nodig heeft om weer te stralen.

 

3. Smeer SPF

Hoe belangrijk het smeren van SPF is kun je hier lezen. Met een gevoelige huid is dit extra belangrijk, omdat de zon je huid kan gaan irriteren en de kans op verbranden extra groot is.

 

4. Testen

Heb je een nieuw product, zoals een bodylotion of een nachtcrème? Test het eerst op je arm. Op deze manier kom je erachter of je huid niet te heftig reageert op de bestanddelen, zoals alcohol.

 

5. De juiste voedingsstoffen

Als je een gevoelige huid hebt, kan de juiste voeding al een wereld van verschil maken. De juiste vitaminen en mineralen geven je huid namelijk een oppepper van binnenuit. Drink daarnaast ook altijd minimaal 1,5 liter water zodat je huid goed gehydrateerd blijft.

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Delen op: