Maak hier online je afspraak
Arthur Ludlage - rimpels voorkomen spf

Rimpels voorkomen met SPF

Rimpels voorkomen is beter dan rimpels genezen. Daarom is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Dat je dit kunt doen met huidverzorgingsproducten zoals dagcrèmes, nachtcrèmes, serums en maskertjes is wellicht niets nieuws. Maar de verzorging van de huid begint bij het beschermen van de huid. En bij deze bescherming, speelt SPF een belangrijke rol.

 

SPF: wat is het?

SPF staat voor Sun Protection Factor. Zoals de naam al zegt, biedt SPF bescherming tegen de zon, oftewel: UV straling. SPF zien we terug in ontzettend veel producten. Voor de hand liggend zijn natuurlijk de zonnebrandcrèmes, waarvan de factor varieert van laag tot hoog. Maar wist je dat tegenwoordig ook ontzettend veel dagcrèmes, foundations, lippenbalsems en zelfs haarproducten SPF bevatten? En dat is niet voor niets!

 

UV straling: 2 verschillende soorten 

SPF beschermt ons dus tegen UV straling. Maar ook hier zit verschil in. Er bestaan namelijk twee soorten UV straling: UVA en UVB.

SPF beschermt standaard tegen UVB. Dit is de straling die ervoor zorgt dat je verbrandt. Een ezelsbruggetje om dit te onthouden is de ‘B’, die staat voor ‘burning’. Echter, om rimpels te voorkomen, is het aan te raden een SPF te smeren die je ook beschermt tegen UVA. De ‘A’ staat hier voor ‘aging’. Het is de straling die zorgt voor een mooie, bruine kleur. UVA dringt veel dieper door in de huid van UVB, en heeft daardoor ook invloed om de collageen aanmaak en de elasticiteit van de huid. Om rimpels te voorkomen willen we het collageen en de elasticiteit van de huid zoveel mogelijk behouden. Check daarom altijd of je SPF ook beschermt tegen deze UVA straling!

 

Rimpels voorkomen: ook als de zon niet schijnt

Zelfs als de zon niet schijnt, is er sprake van UV straling. Het is daarom altijd goed om SPF te smeren: zelfs als de zon niet schijnt. Een goede huidverzorging (bijvoorbeeld een dagcrème met SPF) is in de winter al een goede basis om je huid te beschermen tegen UV straling. En is het hartje zomer en wil je toch lekker van de zon genieten? Zet dan ook een zonnebril op! Dit beschermt niet alleen je ogen, maar zorgt er ook voor dat je minder knijpt met je ogen (en dus minder kans hebt op een fronsrimpel of kraaienpootjes).

 

Geniet, maar bescherm

Geniet dus vooral van het lekkere voorjaarszonnetje, maar doe dit wel verantwoord. Zorg dat je altijd beschermd de zon in gaat, zodat je onbezorgd kunt genieten!

Voordelen Augmented Anatomy

Augmented Anatomy: het is de nieuwste ontwikkeling in de markt. Een nu nog vrij onbekende term, maar met de toenemende populariteit van cosmetische behandelingen verwacht

Lees verder »

Rimpels door de zon

Het ontstaan van rimpels kent verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt het natuurlijke verouderingsproces een rol, net als genetische aanleg. Maar een van de meest ingrijpende oorzaken

Lees verder »

Q&A met Irma Knol

De bekende vlogster Irma Knol (moeder van Enzo Knol) is bij mij op bezoek om een aantal vragen door mij te laten beantwoorden die door

Lees verder »

Delen op: