Botox tegen tandenknarsen

Tandenknarsen verhelpen met Botox

Veel mensen denken dat Botox alleen bedoeld is voor het behandelen van rimpels. Toch wordt het ook voor andere doeleinden gebruikt die wellicht minder voor de hand liggen. Wanneer je veel tandenknarst, bijvoorbeeld in je slaap, kan Botox ook een uitkomst bieden. Mensen die tandenknarsen doet dit vaak onbewust. Er zijn bitjes die de tanden hiervoor moet beschermen, maar ook deze worden vaak kapotgebeten. Door een spier bij de kaken te behandelen met Botox, wordt het tandenknarsen verholpen door de oorzaak aan te pakken. 

Botox tegen tandenknarsen - Arthur Ludlage - Cosmetische Kliniek Haarlem

Behandeling tegen tandenknarsen

Bij een behandeling tegen tandenknarsen wordt er gebruik gemaakt van Botox of Azzalure. Dit wordt aangebracht bij spieren in de kaak, die het knarsen veroorzaken. Door de Botox bij de kaak aan te brengen met een naaldje zal de overmatige kracht van de kaak afnemen, waardoor de ‘druk’ verdwijnt en het tandenknarsen verholpen wordt. 

Het effect

Het duurt ongeveer een week voordat Botox goed in de spieren is getrokken en zijn werk gaat doen. Je zult merken dat je geleidelijk minder kracht gaat zetten met je kaken en het tandenknarsen vanzelf ophoudt. Uiteraard kun je gewoon nog normaal kauwen: alleen het overmatige kracht zetten wordt verholpen. De Botox blijft ongeveer een half jaar tot jaar zijn werk doen. Wanneer je merkt dat de kracht in de kaken weer toeneemt kun je de behandeling probleemloos laten herhalen.

De juiste nazorg

Na de behandeling met Botox, kan het zijn dat er een lichte zwelling ontstaat. Deze trekt vanzelf weer weg. Het is aan te raden het behandelde gebied met rust te laten om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Verricht daarnaast geen zware lichamelijke inspanningen en drink geen alcohol. Na een tot twee weken kun je dit weer zonder problemen doen.

Prijzen

Botox tegen tandenknarsen
Consult
€0
Tandenknarsen verhelpen
€250

Tandenknarsen verhelpen met Botox in Haarlem

Ben je op zoek naar een kliniek in de omgeving van Haarlem? Bij Arthur Ludlage Cosmetische Kliniek kun je terecht voor een behandeling tegen tandenknarsen. Meer informatie over deze botox behandeling? Neem contact op via het contactformulier of maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

Neem contact op