Maak hier online je afspraak

Veelgestelde vragen

Vragen over Botox en fillers

Wat is precies het verschil tussen Botox en fillers? Hoe lang werken fillers? En kan ik mijn gezicht nog bewegen na Botox?

Lees hier de veel gestelde vragen over Botox en fillers, mét gegeven antwoorden.

Huidverbetering - skinboosters (preview)

Veelgestelde vragen over Botox

Wat is Botox?
Botox is, net als Azzalure, een merknaam voor Botuline Toxine A. Toch wordt ‘Botox’ als algemene productnaam gebruikt. Botox is een natuurlijk eiwit van een bacterie die de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier blokkeert. Hierdoor wordt de spier tijdelijk minder krachtig en wordt voorkomen dat een rimpel dieper zal worden. Doordat de spier ontspant, zullen de rimpels die al aanwezig zijn verminderen of zelfs verdwijnen.

Hoe snel werkt Botox?
Het effect van Botox is binnen twee tot zeven dagen na de behandeling merkbaar en zichtbaar. Na twee weken is het resultaat optimaal. Dit komt omdat de Botox even de tijd nodig heeft om goed zijn werk te gaan doen.

Hoe lang werkt Botox?
Hoe lang het resultaat van Botox zichtbaar is, verschilt per persoon. Botox blijft over het algemeen drie tot zes maanden merkbaar. Het resultaat is dus niet blijvend. Langzaam neemt de spierkracht weer toe en komen rimpels tevoorschijn. Wanneer een Botox behandeling meerdere malen plaatsvindt, houdt het effect meestal langer aan.

Kan ik met Botox mijn gezicht nog bewegen?
Botox zorgt alleen voor een uitdrukkingsloos gezicht, wanneer de arts te veel Botox toedient op de verkeerde plaatsen. Daarom is het altijd belangrijk de behandeling uit te laten voeren bij een kundige arts die goed kijkt naar de spieren bij het te behandelen gebied. De arts zal op basis van alle nodige informatie beslissen hoeveel Botox er nodig is om het gewenste resultaat te krijgen. Je kunt je gezicht na een Botox behandeling dus absoluut nog bewegen.

Is het te zien dat je met Botox behandeld bent?
Wanneer je bent behandeld met Botox, kan de huid wat rood zijn. Deze roodheid verdwijnt meestal binnen dertig minuten. Het is ook mogelijk dat er een blauw plekje ontstaat. Deze trekt binnen een aantal dagen weg en mag na één dag gewoon gecamoufleerd worden.

Veelgestelde vragen over Fillers​

Wat is een filler?
Ik maak gebruik van een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt van nature in onze huid voor. Het zorgt voor volume, de aanmaak van collageen en elastine. Wanneer we ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af. Hierdoor wordt de huid slapper en ontstaan er rimpels. Door het gebruik van filler met hyaluronzuur worden rimpels opgevuld en het volume en de elasticiteit van de huid hersteld.

Hoe snel werken fillers?
Na de behandeling is het resultaat direct zichtbaar. De huid kan echter nog wat gezwollen zijn. het definitieve resultaat is daarom zo’n twee tot vier weken na de behandeling echt optimaal. De zwelling is dan helemaal weggetrokken, waardoor het uiteindelijke resultaat zichtbaar is. Dit resultaat houdt ongeveer acht tot twaalf maanden aan.

Hebben fillers bijwerkingen?
Na een behandeling kun je last krijgen van roodheid, zwelling, gevoeligheid en blauwe plekjes. Echter verdwijnen deze bijwerkingen meestal binnen een aantal dagen. Ben je nog niet bekend met een filler behandeling en weet je nog niet hoe je lichaam erop reageert? Dan is het verstandig om een behandeling in te plannen als je niet direct daarna een afspraak hebt staan. De eerste aantal uren na een behandeling mag je het behandelde gebied niet bedekken met make-up of crèmes. Heb je toch last gekregen van blauwe plekjes? Dan mag je deze de volgende dag gewoon weer camoufleren.

Hoe lang werken fillers?
Fillers van hyaluronzuur worden vanzelf weer afgebroken door het lichaam. Dit gebeurt na ongeveer acht tot twaalf maanden. Echter is dit geheel afhankelijk van veel verschillende factoren. Leeftijd, huidtype, levensstijl maar ook het type gebied dat is behandeld, spelen allemaal een rol. Zo blijft een filler bij de lippen doorgaans minder lang aanwezig dan een filler bij de jukbeenderen of wallen. Hoe beweeglijker het gebied, hoe sneller de filler namelijk weer door het lichaam afgebroken wordt.