Wallen: fillers verwijderen ze!

Wallen verwijderen met fillers - Arthur Ludlage - Cosmetische Kliniek Haarlem

Wallen verwijderen met fillers

Wallen. Er is niemand die er nou heel blij van wordt. Ze geven je een vermoeide blik, waardoor je er somber uit kunt zien. Er zijn twee soorten wallen: donkere kringen en vetophopingen rond de ogen. Donkere kringen worden veelal veroorzaakt door een wat ingevallen gebied onder de oog. Wanneer je last hebt van vetophopingen, is dit vaak erfelijk bepaald. Wallen kunnen verholpen worden door de overgang tussen de wang en de wal minder te maken of het ingevallen deel (de traangoot) op te vullen.

Meer informatie

Wallen worden vaak behandeld met een ooglidcorrectie maar wanneer de wal niet heel erg groot is kan hij ook behandeld worden met een filler van RestylaneDe wal wordt vaak gevormd door vetpockets onder de ogen die vocht aantrekken. Vaak heb je dan vooral ‘s ochtends juist meer last vanwege het feit dat er tijdens het slapen de zwaartekracht geen rol speelt en het vocht dus niet naar beneden kan zakken. Bij een ooglidcorrectie worden de vetpockets verwijderd maar met het inbrengen van de filler vul je juist het dal (de traangoot) onder de wal op waardoor de wal minder opvalt.  

 

Met een zogenaamde canule wordt de Restylane onder de huid aangebracht. De canule is eigenlijk een naald zonder scherpe punt waardoor de kans op het beschadigen van een bloedvaatje verminderd wordt en je dus een kleinere kans hebt op het krijgen van een blauwe plek. In de filler zit een verdoving, waardoor je geen pijn ervaart. Een behandeling met fillers neemt ongeveer een 15-30 min in beslag.

 

Het effect van Restylane is direct zichtbaar. Na de behandeling kan de huid nog wel wat gezwollen zijn, maar dit trekt na één tot twee dagen helemaal weg. Je ziet direct dat de wallen minder opvallend zijn en je je frisse uitstraling terug hebt.

 

Het resultaat van de behandeling aan de wallen blijft ongeveer acht tot twaalf maanden zichtbaar. De Restylane filler wordt vanzelf afgebroken door het lichaam, waardoor het resultaat geleidelijk vervaagt. Als je wilt, kunt je de behandeling gewoon weer laten herhalen.

Na de behandeling kan het gebied bij de wallen wat gezwollen zijn. Ook kunnen er blauwe plekjes tevoorschijn komen alhoewel de kans hierop met het gebruik van een canule uiterst klein is. Dit is heel normaal en zowel de zwelling als blauwe plekjes verdwijnen vanzelf weer. 

 

Na de behandeling aan de wallen mag je de eerstvolgende uren geen make-up of andere middeltjes op het gezicht smeren. Dit is om infecties te voorkomen. Door het naaldje of canule waarmee de filler is ingebracht, zullen er namelijk mini-gaatjes in de huid ontstaan zijn. Ook mag je de eerste week niet intensief sporten of onder de zonnebank.

Kosten behandeling
Wallen (1 ml Restylane)
€475