Kaaklijn verstrakken met fillers

Kaaklijn verstrakken met fillers - Arthur Ludlage - Cosmetische Kliniek Haarlem

Kaaklijn verstrakken met fillers

Kaaklijn verstrakken met fillers. Een slappe kaaklijn ontstaat door verschillende factoren. Zo nemen de elasticiteit van de huid en het volume (lees: vet) in de wangen af. Daarnaast verdwijnt er bot- en spiermassa bij de wangen en ook het kaakbot zelf kan behoorlijk afnemen in volume. Wanneer het weefsel bij de jukbeenderen onvoldoende steun heeft, wordt de huid bij de kaaklijn slap. Het kan zelfs zo zijn dat hamsterwangen gepaard gaan met een slappe kaaklijn. In het beginstadium van het verslappen van het gezicht, kan de kaaklijn behandeld worden. De huid wordt dan iets omhoog gebracht, waardoor het volume bij de kaaklijn hersteld wordt.

Meer informatie

Het verstrakken van de kaaklijn gebeurt met een filler van Restylane. Met enkele prikjes of een zogenaamde canule wordt de filler bij het volumeverlies van de kaaklijn aangebracht, waardoor het gebied opgevuld wordt en de kaaklijn er strakker uitziet. Deze behandeling neemt ongeveer een half uurtje in beslag.

 

Het effect van de behandeling aan de kaaklijn is direct zichtbaar. Het volume is direct opgevuld. Het behandelde gebied kan nog wat gezwollen zijn, maar dit trekt na een paar dagen volledig weg. Na deze periode is het optimale resultaat goed zichtbaar.

 

Het resultaat blijft ongeveer acht tot twaalf maanden zichtbaar. De Restylane filler wordt vanzelf, heel geleidelijk door het lichaam afgebroken. Het resultaat is dus niet opeens verdwenen, maar de oorspronkelijke lijnen zullen langzaam weer terugkomen. De behandeling aan de kaaklijn kan dan ook op ieder moment weer herhaald worden.

Na het verstrakken van de kaaklijn treedt er wat zwelling op. Ook kunnen er blauwe plekjes ontstaan op de plekken waar het naaldje de huid in is gegaan. Dit is volkomen normaal. Zowel de zwelling als de blauwe plekjes zullen na een aantal dagen vanzelf weer wegtrekken.

 

De eerste uren na de behandeling is het beter om de huid met rust te laten. Hierna mag je, mocht je last krijgen van blauwe plekjes, deze gewoon camoufleren. Bescherm blauwe plekjes ook altijd goed tegen fel zonlicht om huidverkleuringen te voorkomen. Wanneer u de eerste 5-7 dagen niet intensief sport of onder de zonnebank of naar de sauna gaat dan blijft het materiaal aan het eind van de rit wat langer zitten en heeft u langer profijt van de behandeling. Mocht u dit wel doen dan heeft het geen negatief effect op het resultaat van de behandeling.

Kosten behandeling
Kaaklijn verstrakken (1ml Restylane)
€475