Botox tegen zweten

Botox tegen zweet

Overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd, is onaangenaam. Het voelt niet alleen onprettig, maar kan ook nog onaangename geurtjes met zich meebrengen. Er zijn verschillende factoren die overmatig zweten kunnen veroorzaken. Warmte, lichamelijke inspanning, stress of mentale concentratie zijn enkele voorbeelden van deze oorzaken. Heb je last van overmatig zweten en wil je hier graag vanaf komen? Botox onder de oksels biedt een perfecte oplossing.

Botox tegen zweten - Arthur Ludlage

Behandeling van de oksels

De behandeling tegen overmatig zweten gebeurt met Botox of Azzalure. Met enkele kleine prikjes wordt de Botox verdeeld onder de oksels. Dit gebeurt in het gebied waar de beharing zit, omdat je daar het meeste zweet. Het beste is om de oksels de dag voor de behandeling te scheren.

 

Voor de behandeling tegen overmatig zweten wordt er relatief veel Botox gebruikt. De behandeling neemt dan ook iets langer in beslag dan een Botox behandeling in het gezicht.

Resultaat van de behandeling

Het effect van Botox is niet direct merkbaar. Het duurt enkele dagen tot maximaal twee weken voordat het resultaat optimaal merkbaar is. Je zult merken dat je steeds minder gaat zweten en je oksels steeds droger worden. Het resultaat houdt zo’n zes tot twaalf maanden aan. Ook dit gaat heel geleidelijk: je merkt langzaam dat je weer iets meer gaat zweten en kunt de behandeling dan probleemloos herhalen.

Nazorg na Botox behandeling

Na de behandeling kunnen de puntjes waar het naaldje de huid is ingegaan en tikkeltje rood zijn. Dit is echter zo weer verdwenen. Wanneer je net behandeld bent met Botox is het beter om niet te veel te bukken om verdere verspreiding van de Botox te voorkomen. Wrijf daarom ook niet in het behandelde gebied. Na een dag kan het zijn dat je nog weinig merkt van de Botox maar ondertussen is het chemische proces al aan de gang en is het in tegenstelling tot een filler wel toegestaan om de eerste twee weken blootgesteld te worden aan fel zonlicht. Ook een bezoek aan de sauna is toegestaan.

Prijzen

Botox tegen zweten
Consult
€0
Overmatig zweten
€475

Behandeling tegen overmatig zweten in Haarlem

Ben je op zoek naar een kliniek in Haarlem en omgeving? Bij Arthur Ludlage Cosmetische Kliniek kun je terecht voor een Botox behandeling tegen zweten. Meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

Neem contact op