Botox

Botox | Arthur Ludlage

Wat is Botox?

Botox en Azzalure zijn vormen van Botuline Toxine; een eiwit dat de spieractiviteit van spieren vermindert. Zowel Botox als Azzalure worden al jarenlang gebruikt om expressierimpels in het gezicht te behandelen. Denk hierbij aan een fronsrimpelkraaienpootjesrokerslijntjes of voorhoofdrimpels.

 

Botox zorgt ervoor dat de spieren die rimpels veroorzaken zich weer ontspannen. Doordat de spanning van deze spiertjes verdwijnt, wordt de huid gladder en verdwijnen de rimpels. Echter is Botox niet alleen een wondermiddel tegen rimpels. Het wordt namelijk ook gebruikt bij behandelingen tegen migrainetandenknarsen of het verminderen van een tandvleeslach.

 

Er bestaat een misverstand dat Botox gebruikt wordt voor het opvullen van de lippen. Bij deze behandeling wil je namelijk geen rimpels verminderen, maar volume creëren. Daarom wordt er bij behandelingen die volume in het gezicht herstellen, gebruik gemaakt van fillers.

Het effect van Botox

Het effect van Botox is pas na enkele dagen zichtbaar. Nadat u behandeld bent met Botox, zal de spierkracht langzaam afnemen. Laat u bijvoorbeeld uw fronsrimpel behandelen, dan zult u merken dat u beetje bij beetje steeds minder goed kan fronsen. Na maximaal twee weken is het definitieve resultaat zichtbaar en is de rimpel vermindert of zelfs verdwenen.

 

Het resultaat van Botox blijft ongeveer drie tot zes maanden zichtbaar. Afhankelijk van het huidtype, de diepte van de rimpel en de aantal voorgaande behandelingen, komen cliënten zo’n twee tot drie keer per jaar terug voor een Botox behandeling.